Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοντέινερ μεταχειρισμένα στο ΕΑΚΚ «για να ανοίξει»

ΕΑΚΚ
27 Απριλίου 2023 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφτασαν λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 27/4 δυο κοντέινερ στο ΕΑΚΚ για να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει το ανοικτό γήπεδο και να γίνονται χωρίς πρόβλημα οι προπονήσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφτασαν λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 27/4 δυο κοντέινερ στο ΕΑΚΚ για να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει το ανοικτό γήπεδο και να γίνονται χωρίς πρόβλημα οι προπονήσεις. Όπως είχε επισημάνει πριν δυο εβδομάδες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος κ. Κ. Αγάθος, μετά το Πάσχα θα άνοιγε το γήπεδο.

Εμείς αναφέραμε σε δημοσίευμα μας 20 μέρες πριν ότι απαραίτητες ήταν τρεις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το ανοικτό του ΕΑΚΚ μετά το ανούσιο κλείσιμό του 1) Τουαλέτες 2) Ιατρείο 3) Αποδυτήρια.

Τα δυο κοντέινερ που ήλθαν, λένε οι πληροφορίες ότι έχουν από μια τουαλέτα το καθένα και αίθουσα για ιατρείο, αλλά θέλουν κάποιες «διορθώσεις», ενώ λογικό είναι ότι πρέπει να υπάρχει και σύνδεση με το αποχετευτικό. Αυτά τα πήγαν στο χώρο των Προπυλαίων και περιμένουμε να δούμε πόσες μέρες θα χρειαστεί για να λειτουργήσουν.

Πρέπει να επισημάνουμε όμως δυο σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι ότι τα παιδιά προπονούνται στο ανοικτό γήπεδο, με ευθύνη προπονητών, γονιών κλπ, χωρίς να χρησιμοποιούν την μεγάλη εξέδρα (που ΔΕΝ έχει κανένα πρόβλημα κατάρρευσης και να αναφερθούμε σε άλλο άρθρο μας γι αυτό), αλλά φυσικά δεν έχουν τουαλέτες να χρησιμοποιήσουν, ούτε χώρους να αλλάξουν.

Το δεύτερο είναι ότι επειδή είμαστε στην Ελλάδα, τα κοντέινερ και όσα θα γίνουν αναρωτιόμαστε… αν θα είναι προεκλογική εξυπηρέτηση και θα αφεθούν όλα όπως έχουν ή η ΕΔ/ΕΑΚΚ η νυν ή όποια θα είναι μετά τις εκλογές θα ενδιαφερθεί να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Αυτά είναι α) το σκέπαστρο β) το επικίνδυνο ταρτάν γ) ο χλοοτάπητας ποδοσφαίρου, που θα γίνει πάλι χέρσο χωράφι αν δεν ποτιστεί, επειδή δεν λειτουργεί ο μηχανισμός για να ποτίζεται αυτόματα και χρειάζεται επιδιόρθωση δ) τα όργανα στίβου που λείπουν και είναι απαραίτητα για προπονήσεις και αγώνες ε) ο καθαρισμός των χώρων όπου τα φίδια είναι στη βλάστηση γύρο από το ταρτάν και στ) σκάρες, περίφραξη, καθαριότητα κλπ που είναι αφημένα στην τύχη τους.

Δεν πρέπει να εφησυχάσει κανείς επειδή ΘΑ μπαλωθεί προσωρινά; μια κατάσταση, σε ένα εγκαταλελειμμένο ΕΑΚΚ που τέσσερα χρόνια τώρα ΔΕΝ είχαμε τη λύση σε κανένα από έξι προβλήματα που θέσαμε παραπάνω.

Το Αθλητικό Κίνημα Κέρκυρας γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί αυτά που δικαιούται ο αθλητισμός και η νεολαία. Μάλιστα στους αγώνες στίβου που θα γίνουν στα Γιάννενα το Σάββατο, θα είναι στα κάγκελα του γηπέδου αναρτημένο το πανό του Αθλητικού Κινήματος, γιατί πρέπει να γίνει γνωστό, ότι υπάρχει ένα ΕΑΚΚ πλήρως απαξιωμένο και εγκαταλελειμμένο, είναι το χειρότερο και πιο επικίνδυνο αθλητικό κέντρο στη χώρα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια