Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προεκλογική κατανόηση ή υπόσχεση, μην μας ξεγελάει

ΕΑΚΚ
20 Απριλίου 2023 / 15:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο αθλητισμό δεν χωράει η πολιτική και πρέπει ενωμένοι όλοι να βοηθάμε τη νεολαία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο αθλητισμό δεν χωράει η πολιτική και πρέπει ενωμένοι όλοι να βοηθάμε τη νεολαία. Όμως οι εκάστοτε υποψήφιοι να κυβερνήσουν μας τάζουν πάρα πολλά και εδώ στο νησί μας, βλέπουμε χρόνια τώρα, από όλα τα κυβερνητικά σχήματα ή χρώματα να γίνονται ελάχιστα ή και τίποτε. Μην ξεχνάμε ότι ο αείμνηστος κ. Γ. Ράλλης, που αγαπούσε και τιμούσε την Κέρκυρα, μεσολάβησε ώστε να αποκτήσει οικόπεδο για αθλητικές εγκαταστάσεις ο ΚΓΣ και παρ΄ ότι πέρασαν 44 χρόνια και 13-14 κυβερνήσεις τίποτα δεν έχει γίνει.
Μόλις ένα μήνας έμεινε για να πάει στις κάλπες ο λαός και να επιλέξει αυτούς που θα τον κυβερνήσουν το επόμενο διάστημα. Φυσικά όλες οι παρατάξεις ακούνε τα προβλήματα του λαού και δείχνουν κατανόηση, ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν, τύφλα νάχει ο «Μαυρογιαλούρος». Εμείς στεκόμαστε στο αθλητικό κομμάτι και θα καταγράψουμε την διαχρονική κατάντια των εδώ εκλεγμένων (νυν και τέως), των ανθρώπων που εκπροσωπούν το νησί μας, στη Βουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους. Βέβαια στην Ελλάδα οι εκλεγμένοι με την κυβερνητική σημαία έχουν και τις μεγαλύτερες ευθύνες για το τι γίνεται ή δεν γίνεται και αυτοί κρίνονται πιο αυστηρά.
Το τεράστιο θέμα της Κέρκυρας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τι ακριβώς πετυχαίνει ο καθένας για τη βελτίωσή τους στην δική του θητεία. Έχουν συνηθίσει να «ρίχνουν» τις ευθύνες στην Αθήνα που είναι τα κέντρα αποφάσεων, αλλά αυτό είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στα όσα κονδύλια έχει εγκρίνει η Αθήνα, αλλά εδώ οι δικοί μας αδιαφορούν, δεν έχουν προχωρήσει τίποτε και κάποια στιγμή τα χρήματα φεύγουν από το νησί και δίνονται σε άλλες περιοχές όπου και γίνονται αθλητικά έργα.
Υπάρχουν χρήματα για δυο κλειστά γυμναστήρια σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, αλλά πέρασαν τέσσερα χρόνια και τι έγινε; Μια δημοπρασία από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας που δεν ήταν πλήρης και απορρίφθηκε. Υπάρχουν χρήματα για ταρτάν και στίβο στα γήπεδα Αχαράβης και Λευκίμμης από τους νυν κυβερνώντες, ΔΕΝ έγινε απολύτως τίποτε ως σήμερα. Υπάρχει χρηματοδότηση 270.000€ για το γήπεδο του Αγ. Νικολάου, πάνε πάνω από τέσσερα χρόνια που παλεύουν οι κάτοικοι εκεί ΔΕΝ έγινε τίποτε. Ξηλώθηκαν δυο γήπεδα ποδοσφαίρου για να αλλαχθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας (Αχαράβης, Κοντοκαλίου) πριν από δυο χρόνια και είναι ως σήμερα ξηλωμένα με αποτέλεσμα ΓΕΘ, ΑΟ Κοντόκαλι και Κεραυνός Ποταμού δυο χρόνια τώρα να έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους και να μην παίζουν στα πρωταθλήματα. Να σημειώσουμε ότι από τα δέκα γήπεδα του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας λειτουργούν δύο. Δεκαπέντε χρόνια το γήπεδο στην Πάνω Κορακιάνα είναι ημιτελές. Στο κλειστό προπονητήριο δεν έχει τοποθετηθεί το παρκέ μετά από πέντε χρόνια (είναι φυλαγμένο στις αποθήκες). Για το ΕΑΚΚ η νυν ΠΙΝ υποσχέθηκε βγήκε χρηματοδότηση για σκέπαστρο με κόστος πάνω από 300.000€ αλλά έμεινε στα λόγια. Έχουν βγει κονδύλια (χρηματοδοτήσεις) για αλλαγή χλοοτάπητα, σε Άγιο Ματθαίο, Αυλιώτες, Καρουσάδες, είδατε να έχει γίνει κάτι; Ο Αστέρας Πετριτή περιμένει την κατασκευή μιας λυόμενης έστω, εξέδρας 500 θέσεων για να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική στο γήπεδό του, χρηματοδότηση βγήκε; είδατε να προχωράει κάτι;
Είτε θέλουμε είτε όχι, πρέπει να δεχθούμε ότι ήταν από τις χειρότερες τετραετίες αυτή που τελειώνει από άποψης κατασκευής έστω και ενός σημαντικού αθλητικού έργου. Δύο κλειστά, δυο ταρτάν στίβου, δυο σε εκκρεμότητα και τρία σε αλλαγή χλοοτάπητα γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα σκέπαστρο για τον στίβο, μια λυόμενη εξέδρα… ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα έργα δεν έχει γίνει. Δεν θα αναφερθώ στο τι χρειάζεται το Ερείπιο Αθλητισμού Κεντρικής Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) σε αυτό το κείμενο, υπάρχει έτοιμο για δημοσίευση τις επόμενες μέρες και αφορά το κλειστό, το κολυμβητήριο και το προπονητήριο.
Η κα Μενδώνη, ο κ. Μαυρωτάς ήλθαν άκουσαν με έκπληξη το τι συμβαίνει, έδειξαν κατανόηση, πολλά από τα προβλήματα δεν τα γνώριζαν αφού οι «τοπικοί άρχοντες» φρόντισαν να μην τους ενημερώσουν. Η δική μου παραίνεση είναι όποιοι εκλεγούν 21 Μάη στις βουλευτικές και το Φθινόπωρο σε ΠΙΝ και Δήμους να βάλουν προτεραιότητα και να υπηρετήσουν την Κέρκυρα, τον κόσμο και τη νεολαία αυτού του τόπου και όχι το κόμμα, όποιοι και με όποια σημαία κόμματος εκλεγούν. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια