Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να γυρίσουμε στα παλιά ζητούν 30 ομάδες της Γ΄ Εθνικής

Γ ΕΘΝΙΚΗ
19 Απριλίου 2023 / 17:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη μια η ΕΠΟ έχει στις προκηρύξεις της για την Γ΄ Εθνική, συγκεκριμένες διατάξεις που δεν εφαρμόζει (π.χ. τη σεζόν 2022-23 4 όμιλοι των 18 ομάδων, αλλά έγιναν πέντε) και από την άλλη σωματεία που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην κατηγορία ζητάνε αύξηση των ομίλων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη μια η ΕΠΟ έχει στις προκηρύξεις της για την Γ΄ Εθνική, συγκεκριμένες διατάξεις που δεν εφαρμόζει (π.χ. τη σεζόν 2022-23 4 όμιλοι των 18 ομάδων, αλλά έγιναν πέντε) και από την άλλη σωματεία που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην κατηγορία ζητάνε αύξηση των ομίλων.
Είναι μια κίνηση που κατά την προσωπική μας άποψη δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο, μια κίνηση επιστροφής στα παλιά. Όσο περισσότεροι όμιλοι και ομάδες σε μια τέτοια κατηγορία, τόσο πιο αδύναμο γίνεται το πρωτάθλημα. Την επιστολή προς την ΕΠΟ την υπογράφουν 30 ομάδες, ανάμεσά τους και ο Αστέρας Πετριτή, συμπτωματικά (;) είναι ομάδες που είτε έχουν υποβιβαστεί, είτε κινδυνεύουν με υποβιβασμό στο τοπικό.
Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη μορφή της Γ΄ Εθνικής είναι οικονομικά επιβαρυντική για τα σωματεία (μακρινά ταξίδια κλπ), ότι χάνει την ερασιτεχνική της έννοια η κατηγορία, ότι πολλές πρωταθλήτριες ενώσεων δεν μπορούν να τις εκπροσωπήσουν και να βρεθούν στη Γ΄ Εθνική. Όπως αναφέρει δε η πρόταση… «καλούμε όλες τις ομάδες της κατηγορίας, να συμπορευθούν μαζί μας στην κεντρική μας πρόταση για αύξηση των ομίλων και να επικοινωνήσουν μαζί μας, καταθέτοντας τις προτάσεις τους, όπως και τις ΕΠΣ, οι οποίες πολλές από αυτές, θα διαπιστώσουν την αδυναμία των πρωταθλητών τους τα επόμενα χρόνια να τις εκπροσωπήσουν στην παραπάνω κατηγορία».
Εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να γυρίζει πίσω το ποδόσφαιρο, απλά για να βολεύουμε ομάδες από όλες τις Ενώσεις και να λέμε ότι παίζουν σε Εθνική κατηγορία. Να βλέπουμε το φαινόμενο των τελευταίων ετών 10-15 ομάδες να μην δηλώνουν συμμετοχή, άλλες να αποχωρούν από τα πρωταθλήματα, άλλες να γίνονται σάκος του μποξ. Φοβάμαι δε ότι η κίνηση αυτή μπορεί να έχει και άλλους σκοπούς.
Τα σωματεία που υπογράφουν την επιστολή στην ΕΠΟ και θα επιδιώξουν τις επόμενες μέρες μια τηλεδιάσκεψη με όλες τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής είναι: Αγροτικός Αστέρας, Αγία Παρασκευή, ΑΕ Μοσχάτου, Αίας Γαστούνης, Απόλλων Πάργας, Άρης Αβατου, Αστέρας Πετριτή, Βύζας Μεγάρων, Βύρων Καβάλας, Διαβολίτσι, Διγενής Νεοχωρίου, Εδεσσαϊκός, Ζάκυνθος, Θερμαϊκός Θέρμης, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, Ναυπακτιακός Αστέρας, Νέστος Χρυσούπολης, Ολυμπιακός Βόλου, Ορφέας Ξάνθης, Παναγρινιακός, Παναργειακός, Πανγυθεατικός, Πανδραμαϊκός. Πανηλειακός, Πάτραι, ΠΑΟΚ Κρηστώνης, Πόρος, ΠΟ Φήκης, Τυμπάκι, Χαλκίδα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια