Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τα άκουσαν» Μενδώνη και Μαυρωτάς για το Αθλητικό Ερείπιο

ΕΑΚΚ
19 Απριλίου 2023 / 17:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήλθε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κ. Μητσοτάκης στο νησί και τον συνόδευσαν άνθρωποι της κυβέρνησης που άκουσαν τα προβλήματα του νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήλθε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κ. Μητσοτάκης στο νησί και τον συνόδευσαν άνθρωποι της κυβέρνησης που άκουσαν τα προβλήματα του νησιού. Θα σταθούμε στο αθλητικό κομμάτι και σε αυτά που ειπώθηκαν ή έγιναν την Τετάρτη 19/4. Στο αρχαιολογικό μουσείο είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και να αναπτύξουν τις απόψεις τους και για τον αθλητισμό ο κ. Ν. Μόσχος, ο κ. Βέργης (Πολιτιστικός σύλλογος Γαρίτσας) και ο κ. Γ. Κολυτάς (πρόεδρος του ΑΟ Κέρκυρα).

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη, η κα Ζαχαράκη (Υφυπουργός πολιτισμού) και ο κ. Γ. Μαυρωτάς ΓΓΑ, άκουσαν πολύ προσεκτικά όλα όσα αναφέρθηκαν για το Αθλητικό Ερείπιο της Κέρκυρας και έδειξαν κατανόηση και ίσως έκπληξη για την κατάντια του σήμερα. Αυτό μάλιστα που τονίστηκε είναι ότι αφού για τον οποιοδήποτε λόγο έκλεισε το ΕΑΚΚ, γιατί την επομένη ημέρα δεν βρέθηκαν εκεί οι αρμόδιοι να καταγράψουν το πρόβλημα και να ψάξουν να βρουν λύση ώστε να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς χώρο προπόνησης, αλλά αδιαφόρησαν; Μάλιστα ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι υπάρχουν σε πολλά μέρη προβλήματα, δεν είναι αδύνατον να τα γκρεμίσουμε όλα και να φτιάξουμε καινούργια, αλλά θα πρέπει να τα συντηρούμε.

Εμείς ρωτάμε για το πρόβλημα που προέκυψε με τη στατικότητα της εξέδρας και την επικινδυνότητά της ή όχι, γιατί οι αρμόδιοι ή η ΕΔ/ΕΑΚΚ δεν ζητούν άμεσα τη βοήθεια του Τεχνικού Επιμελητήριου, να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για να προχωρήσουν σε ότι χρειαστεί;

Με πολύ ευγένεια και πολύ προσοχή άκουσαν η κα Μενδώνη, η κα Ζαχαράκη και ο κ. Μαυρωτάς την ανάλυση των προβλημάτων του ΕΑΚΚ (γνωστά είναι τα δημοσιεύσμαε στο φύλλο της εφημερίδας Τετάρτη 19/4), μόνο που κάποιοι από τους (Κερκυραίους) παρευρισκόμενους έδειξαν να ενοχλούνται. Έδειξαν ότι πρώτα και πάνω από όλα βάζουν το κόμμα και όχι την Κέρκυρα και τις ανάγκες της νεολαίας για αθλητισμό και ανθρώπινες εγκαταστάσεις. Και αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους είναι ότι πολλοί φορείς, που βρέθηκαν εκεί με άλλες ιδιότητες (πολιτισμός, τουρισμός κλπ) αναφέρθηκαν στις άθλιες και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του νησιού, κάτι που στα Ιόνια συμβαίνει μόνο στην Κέρκυρα.

Η ενημέρωση έγινε και η κα Μενδώνη και ο κ. Μαυρωτάς κατάλαβαν πολλά σε ότι αφορά το ΕΑΚΚ και τα προβλήματα τα οποία κάποιοι φρόντιζαν να τα κρύβουν κάτω από το χαλί. Και ο πιο ακούραστος εργάτης του Κερκυραϊκού αθλητισμού ο κ. Νίκος Μόσχος έκανε μια επιπλέον κίνηση, πήγε στο ξενοδοχείο που κατέλυσε ο Πρωθυπουργός, βρήκε τον ιδιαίτερο του και του παρέδωσε το υπόμνημα για τις αθλητικές υποδομές, ώστε να παραδοθεί στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας ότι θα βρει ανταπόκριση.

Λυπάμαι που θα το γράψω κάπως ωμά, αλλά στο νησί κάποια διορισμένα ή μη «κομματόσκυλα» θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητα τη νεολαία, τις ανάγκες του νησιού για ανθρώπινες αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί εδώ ζουν αυτοί και τα παιδιά τους και μετά ας κοιτάξουν κόμμα και όλα τα άλλα. Με τον τρόπο και τη συμπεριφορά τους, κακό κάνουν στο κόμμα τους και σε αυτούς που εκπροσωπούν. Ο Κερκυραίος ψηφοφόρος βλέπει, κρίνει και θα χρησιμοποιήσει το μοναδικό του όπλο για να δει καλύτερο το νησί στις 21 Μάη, την ψήφο του.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια