Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕΛ 3-1 την Πάργα, ο Αστέρας 1-0 εκτός του Διγενή

Γ ΕΘΝΙΚΗ
12 Απριλίου 2023 / 18:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, ήταν θετική για τις ομάδες του νησιού μας, αφού μπόρεσαν να νικήσουν και οι δυο και είναι μισό βήμα από την επίτευξη του στόχου παραμονής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, ήταν θετική για τις ομάδες του νησιού μας, αφού μπόρεσαν να νικήσουν και οι δυο και είναι μισό βήμα από την επίτευξη του στόχου παραμονής.

Ο Αστέρας Πετριτή πήρε αυτό που ήθελε στο Νεοχώρι των Τρικάλων νίκησε 1-0 τον Διγενή και πήρε βαθμολογική ανάσα παραμονής. Οι παίκτες του Πετριτή χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, μπόρεσαν στο 34΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουρτελέση από αριστερά, με κεφαλιά του Γαρδικιώτη να σκοράρουν (πιθανόν να είναι και αυτογκόλ του Πασιάκα), έκαναν το 1-0 που κράτησαν εύκολα και χωρίς να απειληθούν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Μετά το τρίποντο αυτό ο Αστέρας θέλει μια νίκη με τον πεσμένο Παναγροτικό στο επόμενο εντός έδρας ματς και μαθηματικά θα μείνει στην κατηγορία.

Ο Ι. Σφακιανάκης παρέταξε τους Δήμα, Κουρτελέση, Γεωργοπάλη, Πούλο, Μεντή, Γαρδικιώτη, Γκασίδη, Κουκουλέκη, Ιγκόρ, Τσιάβο, Γραμμένο (έπαιξαν και οι Θηραιός, Σούκερας, Ρουμελιώτης).

Η ΑΕ Λευκίμμης παίζοντας με τον υποβιβασμένο Απόλλωνα Πάργας δεν έβλεπε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, για να μπορέσει να ανέβει βαθμολογικά και να μην παίξει την τελευταία αγωνιστική την αποφυγή της 9ης θέσης που υπό προϋποθέσεις οδηγεί σε υποβιβασμό. Μετά από ένα δυνατό παιγνίδι με ένταση, διακοπή στο β΄ μέρος και δυο κόκκινες στο 58΄Σίδερης (Απόλλωνα) και 63΄Βασιλάκης (ΑΕΛ) η κερκυραϊκή ομάδα έφτασε στη νίκη με 3-1. Με αυτογκόλ του Διαμαντή στο 46΄άνοιξε το σκορ η ΑΕΛ, ενώ στο 53΄ ο Γρηγοριάδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 2-0. Μετά από λάθος του Ματσοβίλα στο 64΄ ο Ντόκος μείωσε σε 2-1 για την Πάργα, αλλά στις καθυστερήσεις ο Λώμης σκόραρε για το τελικό 3-1.
 
Αποτελέσματα (24η αγωνιστική)
Π.Ο. Φήκης – Α.Ο. Υπάτου                           0-1
Πανελευσινιακός – Ζάκυνθος                    3-2
Α.Ε. Λευκίμμης – Απόλλων Πάργας         3-1
Παναγρινιακός – ΑΟ Χαλκίδα                   5-0
Ναυπακτιακός Αστέρας – Τηλυκράτης  0-3
Διγενής Νεοχωρίου – Αστέρας Πετριτή 0-1
Βύζας Μεγάρων – Α.Ο. Τρίκαλα                               4-0
 
Βαθμολογία
Τηλυκράτης                       56
…………………………………………
ΑΟ Υπάτου                         52
Πανελευσινιακός            51
ΠΟ Φήκης                           40
ΑΟ Τρίκαλα                        39
ΑΕ Λευκίμμης                    36
Βύζας Μεγάρων               36
Αστέρας Πετριτή             35
…………………………………………
Ζάκυνθος                            33
…………………………………………
Απόλλων Πάργας            23
Παναγρινιακός                                 22
Διγενής Νεοχωρίου        18
ΑΟ Χαλκίς                           14          
Ναύπακτος                        06
 
Επόμενη (25η αγωνιστική)
Κυριακή 23 Απριλίου ώρα 16:00
Α.Ο. Υπάτου – Ζάκυνθος
Απόλλων Πάργας – Π.Ο. Φήκης
Α.Ο. Χαλκίδα – Πανελευσινιακός
Τηλυκράτης – Α.Ε. Λευκίμμης
Αστέρας Πετριτή – Παναγρινιακός
Βύζας – Ναυπακτιακός Αστέρας
Α.Ο. Τρίκαλα – Διγενής Νεοχωρίου
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια