Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για προετοιμασία στην Αθήνα το «γκρουπ του Παύλου Σκορδίλη»

ΣΤΙΒΟΣ
12 Απριλίου 2023 / 16:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν από λίγες μέρες έγιναν μαθητικοί αγώνες πρόκρισης στον στίβο, για πρόκριση στα τελικά που θα γίνουν στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν από λίγες μέρες έγιναν μαθητικοί αγώνες πρόκρισης στον στίβο, για πρόκριση στα τελικά που θα γίνουν στην Ελευθερούπολη της Καβάλας. Μέσα από τις επιδόσεις τους κάποια παιδιά της Κέρκυρας θα πήραν το εισιτήριο για τα τελικά του Σχολικού πρωταθλήματος (είχαμε 7 προκρίσεις και 3 σε αναμονή) και εφ΄ όσον διακριθούν και είναι στα μετάλλια θα πάρουν ανάλογα μόρια για την εισαγωγή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αυτά τα παιδιά με την υπάρχουσα κατάσταση στο ΕΑΚΚ αντιλαμβάνεται κανείς πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν για να προετοιμαστούν κατάλληλά για τους τελικούς.
Ο Παύλος Σκορδίλης που προπονεί κάποια από αυτά, μαζί με 3-4 ακόμη αθλητές-τριες που πρέπει αν προετοιμαστούν για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, θα φύγει την επόμενη εβδομάδα για Αθήνα έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει μια σωστή προετοιμασία 10 ημερών.

Όπως ο ίδιος μας δήλωσε… «το σύνηθες είναι οι αθλητές να φεύγουν από την Αθήνα για προετοιμασία στην επαρχία και εμείς στην Κέρκυρα κάνουμε το αντίθετο. Μάλιστα για να γίνει αυτό αναγκαστικά επιβαρύνονται οι γονείς με έξοδα, αλλά δυστυχώς οι χώροι προπόνησης και προετοιμασίας στο νησί μας, δεν προσφέρονται».

Αναγκάζονται αθλητές-τριες με πολύ κόπο, ταλαιπωρία και έξοδα (που πληρώνουν οι γονείς) να φύγουμε με τα παιδιά για να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάντια στο ΕΑΚΚ, που είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια