Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητικοί αγώνες 29/3, «επικίνδυνοι» και χωρίς όργανα

ΣΤΙΒΟΣ
22 Μαρτίου 2023 / 16:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου θα γίνουν στο ΕΑΚΚ οι μαθητικοί αγώνες Λυκείων Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου θα γίνουν στο ΕΑΚΚ οι μαθητικοί αγώνες Λυκείων Κέρκυρας. Αγώνες για πρόκριση στην επόμενη φάση, με στόχο βεβαίως να φτάσουν στους τελικούς και να κατακτήσουν μετάλλια οι μαθητές/αθλητές/αθλήτριες που θα τους δώσουν μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις.



Ανάμεσά στα παιδιά που θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες που είναι στους κορυφαίους της χώρας στην ηλικία τους. Το θέμα είναι σε τι χώρο θα γίνουν οι αγώνες, αφού το ΕΑΚΚ, είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για κάποια αγωνίσματα.
Βρεθήκαμε το πρωί της Τετάρτης 22/3/2023 στο ΕΑΚΚ και αυτό που είδαμε μας απογοήτευσε. Θα γίνουν οι αγώνες στίβου σε ένα ταρτάν που σε αρκετά σημεία δεν υπάρχει, είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.



Σκάμματα για τα άλματα χωρίς βαλβίδες, ή παλιές ξεχαρβαλωμένες και επικίνδυνες, στα οποία λείπει πάνω από τη μισή άμμο και είναι επικίνδυνα. Στο επί κοντώ τρύπα στη βαλβίδα που στηρίζεται το κοντάρι, με αποτέλεσμα να καθίσταται άκρως επικίνδυνο το αγώνισμα, όχι γιατί μπορεί να σπάσει και στοιχίζει 1000€, αλλά γιατί κινδυνεύει να τραυματιστούν τα παιδιά, ενώ και σκάρες σε πολλά σημεία ή λείπουν ή είναι επικίνδυνες. Τέλος δεν υπάρχουν εμπόδια για τα στιπλ, ένα αγώνισμα που τα τελευταία 50-60 χρόνια η Κέρκυρα με Σπ. Κοντοσώρο και Αρ. Τσιμίνο είχε ότι καλύτερο στην Ελλάδα.



Ανάμεσα στα παιδιά που θα αγωνιστούν ή προπονούνται στο άθλιο αυτό ερείπιο, είναι ο Ορέστης Μουχλιανίτης του ΑΟ Κέρκυρα 2015 με κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα, η Λουκία Πηγή του Γ.Σ. Κέρκυρας με τη 2η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, η Μελίνα Ζάραγκα του ΚΓΣ ο Δ. Τσιάβος, ο Χρ. Λιτσαρδόπουλος του ΚΓΣ, ο Πέτρος Πρίφτης του ΓΣ Κέρκυρας, ο Αρσένης Κουλούρης της ΑΕ Λευκίμμης, μέλη των Επίλεκτων του στίβου όπως τους κατέταξε ο ΣΕΓΑΣ.



Για αυτά τα παιδιά και εκατοντάδες άλλα που καθημερινά προπονούνται στο στίβο, του Κερκυραϊκού, του ΓΣ Κέρκυρας, του ΑΟ Κέρκυρα 2015, του Θιναλίου, της Λευκίμμης, δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως. Οι φωνές των σωματείων, των προπονητών, των αθλητών, των γονέων, η αγωνία τους για κάτι καλύτερο, δεν συγκίνησε την κομματική διοίκηση του ΕΑΚΚ, ούτε την ΠΙΝ, ούτε τον Κυβερνητικό βουλευτή, ούτε τους Δήμους να κάνουν δυναμικές παρεμβάσεις, ώστε να έχουμε ένα ανθρώπινο και ασφαλές ΕΑΚΚ.



Θα αναφερθώ και στο ψέμα με το οποίο πέρασαν μέρες, πέρασαν μήνες και δυο χρόνια μετά, ένα σκέπαστρο που υποσχέθηκε η ΠΙΝ ότι θα κάνει για να προπονούνται το χειμώνα τα παιδιά, όλα και κάποια δικαιολογία θα βρεθεί γιατί ΔΕΝ έγινε, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το φθινόπωρο του 2022 θα ήταν έτοιμο.
Άλλαξε η ΕΔ/ΕΑΚΚ χωρίς τον πρόεδρο κ. Λυκούρη, με τον κ. Αγάθο στη θέση του, δυο μήνες πριν τις εκλογές. Τι θα αλλάξει στην πολιτική που ακολουθήθηκε; Είδαμε επισκέψεις σε Υφυπουργό και φωτογραφίες με καμάρι την περασμέη εβδομάδα, ότι ΘΑ… ΘΑ… ΘΑ. Τι πήγαν να πουν στον κ. Αυγενάκη; Ότι είναι ψεύτης και «Μαυρογιαλούρος»;;; Δεν τα είδε όταν ήλθε στο ΕΑΚΚ, έταξε έργα πριν δυο χρόνια αλλά ΔΕΝ έκανε απολύτως τίποτε.



Πάλι θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι θα χρηματοδοτηθούν αθλητικά έργα; Μα το έχουμε ακούσει δεκάδες φορές, έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις για συγκεκριμένα, αλλά ΔΕΝ τα είδαμε. Τότε ήταν πολιτικές υποσχέσεις, που μόνο στην Κέρκυρα η ανικανότητα των αρμοδίων είναι αιτία να μην υλοποιούνται ποτέ. Τέσσερα χρόνια τώρα το «Εθνικό Ερείπιο» γκρεμίστηκε σχεδόν, θα περιμένει κανείς 6-7 εβδομάδες πριν τις εκλογές να γίνει θαύμα;



Εκτιμώ ότι όλοι όσοι κομματικά διορίζονται στην ΕΔ/ΕΑΚΚ (και αναφέρομαι και στο παρελθόν με άλλες κυβερνήσεις) αν σεβόταν αθλητές, προπονητές, γονείς, την νεολαία και την κοινωνία του νησιού, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Ποιος είναι ο ρόλος τους και τι έχουν κάνει ώστε να επιλύσουν 2,3 από τα δεκάδες προβλήματα του «Εθνικού Ερειπίου»;



Σε όλη την Ελλάδα γίνονται σπουδαία αθλητικά έργα, εκεί υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε και αγωνίζονται για τον τόπο τους, εδώ η εντύπωση όλων μας είναι, ότι πάνω από όλα βάζουν το κόμμα και για την απαράδεκτη κατάσταση στο ΕΑΚΚ έχουν τεράστια ευθύνη. Κάποιος μου είπε σήμερα στο ΕΑΚΚ μια βαριά κουβέντα, ότι είναι «Μπουκαλέτα». Δεν το υιοθετώ, εκτιμώ ότι αν ήθελαν να βοηθήσουν τον τόπο και όχι το κόμμα που τους διόρισε, θα είχαν παραιτηθεί, αλλά...



Να ενημερώσουμε ότι Τετάρτη 22/3/2023 συνεργείο ελέγχου ήταν στο ΕΑΚΚ, με εντολή της ΠΙΝ φαντάζομαι και έκανε ελέγχους, φαντάζονται για την αδειοδότησή του.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια