Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Λέων Μεσολογγίου αντίπαλος στα μπαράζ ανόδου για τον Ιόνιο

ΜΠΑΣΚΕΤ – Α ΕΣΚΑΒΔΕ
09 Μαρτίου 2023 / 16:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωτάθλημα στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ δεν έχει τελειώσει, αφού υπολείπονται ακόμη τρεις αγωνιστικές, αλλά έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις δυο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου, οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ΄ Εθνική μέσω αγώνων μπαράζ που θα ακολουθήσουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωτάθλημα στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ δεν έχει τελειώσει, αφού υπολείπονται ακόμη τρεις αγωνιστικές, αλλά έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις δυο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου, οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ΄ Εθνική μέσω αγώνων μπαράζ που θα ακολουθήσουν.

Στον 2ο Όμιλο στον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του νησιού μας, ο Ιόνιος αήττητος ως τώρα και η Νικόπολη με δυο ήττες (από τον Ιόνιο και οι 2) είναι οι ομάδες που θα τερματίσουν σε 1η και 2η θέση αντίστοιχα και θα αντιμετωπίσουν χιαστί τις αντίστοιχες ομάδες του άλλου Ομίλου.

Στον άλλο Όμιλο η Δόξα Πύρρου Άρτας έχει το απόλυτο, 15 νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι πρώτη, ενώ ο Λέων Μεσολογγίου είναι στην 2η θέση. Είναι οι ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες του 1ου Ομίλου.

Μετά από την οριστικοποίηση της κατάταξης περιμένουμε τους ημιτελικούς των μπαράζ όπου θα κριθούν στις 2 νίκες και τα ματς είναι:
ΑΕ Δόξα Πύρρου Άρτας- Νικόπολη Πρέβεζας
Ιόνιος Κέρκυρας- Λέων Μεσολογγίου
Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι ΑΕΔΠ Άρτας και ο Ιόνιος Κέρκυρας.
Με βάση την προκήρυξη οι δυο ομάδες που θα περάσουν από τους ημιτελικούς των μπαράζ τότε θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις δυο (2) νίκες για την ανάδειξη της
Πρωταθλήτριας ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο 1ος αγώνας θα γίνει με κλήρωση στην έδρα μιας εκ των δυο ομάδων, ο 2ος αγώνας στην έδρα της άλλης ομάδας. Αν χρειαστεί 3ος αγώνας θα γίνει σε ουδέτερη έδρα που θα ορίσει η ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η λογική λέει ότι θα έχουμε τελικό ανάμεσα σε Ιόνιο και Δόξα Πύρρου Άρτας, με μια από τις δυο ομάδες να ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική. Βέβαια στον αθλητισμό πολλές φορές η λογική ανατρέπεται, για το λόγο αυτό θα περιμένουμε να γίνουν τα πρώτα μπαράζ και να δούμε το αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι φέτος ο Ιόνιος είναι πολύ δυνατός, έβαλε στόχο την άνοδο και μπορεί να την πετύχει, κυκλοφορεί και το «νέο» ότι στα μπαράζ τον Ιόνιο θα ενισχύσει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα υλοποιηθεί αυτό, αλλά αν γίνει τότε θα είναι απίθανο να μην κερδίσει την άνοδο η ομάδα της Κέρκυρας.

Απλά θυμίσουμε ότι ο Big-Sofo όπως τον αποκαλούν είναι 38 χρόνων 2,06 ύψος και έχει περάσει από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Μακαμπί, Άρη, ΠΑΟΚ, Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, έχει πολλές συμμετοχές στην Εθνική και πάμπολλες διακρίσεις, εφ΄ όσον έλθει για τον Ιόνιο θα αναφερθούμε εκτενέστερα για το φαινόμενο του Ελληνικού μπάσκετ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια