Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα με ήττα από την ΑΕ Κανονιού, που έχει προοπτική

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
14 Δεκεμβρίου 2022 / 17:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

H ομάδα έχει προοπτική, έχει πολλά νέα κορίτσια που πλαισιώνουν την Ακαδημία και γήπεδο για προπονήσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το γυναικείο ποδόσφαιρο στο νησί εκπροσωπείται από την ΑΕ Κανονιού η οποία είναι η συνέχεια του ΑΟ Κέρκυρα 1996. Αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική και είχε πρεμιέρα την Κυριακή 11 Δεκέμβρη όπου αντιμετώπισε εδώ στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι τον «ρούκι» ΠΑΣ Γιάννενα και έχασε 0-2. Οι Γιαννιώτισσες πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με την Ντότη 12΄ και την Κότση στο 82΄. Για την ιστορία να αναφέρουμε τη σύνθεση:
ΑΕ Κανονιού (Μ. Λουλές): Αντωνοπούλου, Γκιώνη, Κασίμη, Μέμο, Χάλκιαρντ, Καμαργιάννη, Νάνου, Προβατά, Κούρκουλου, Κορακιανίτη, Μετάι (έπαιξαν και οι Μεριάνου, Λέσι, Βασιλειάδη).
Να σημειώσουμε ότι η ομάδα αυτή έχει προοπτική, έχει πολλά νέα κορίτσια που πλαισιώνουν την Ακαδημία και γήπεδο για προπονήσεις, θεωρούμε ότι μπορεί να εξελιχθεί στη συνέχεια, έστω και αν τα κορίτσια όταν θα είναι πραγματικά έτοιμα από όλες τις απόψεις (αγωνιστικά, ψυχολογικά, με πείρα) φεύγουν για σπουδές και είναι ο λόγος που αγωνίζονται πολλές κάτω των 18 ετών.
Στο νησί μας ο Θιναλιακός παλιότερα είχε ξεκινήσει και ένα τμήμα γυναικών, υπήρξε ανταπόκριση, έκανε προπονήσεις, αλλά ποτέ δεν πήρε μέρος σε πρωτάθλημα. Επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πολύ πίσω στη χώρα και στην Κέρκυρα υπάρχει μόνο μια ομάδα, θα ήταν όμορφο να βλέπαμε και 2,3 ακόμα, αφού υπάρχουν κορίτσια σήμερα που μπορούν να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο άλλο ματς του Ομίλου οι Τίγρεις νίκησαν 10-0 τον Κεραυνό Θεσπρωτικού με τον Πανλευκάδιο να έχει ρεπό. Αυτές με ΑΕ Κανονιού και ΠΑΣ Γιάννενα είναι οι 5 ομάδες του Ομίλου. Όσο για την επόμενη αγωνιστική θα γίνει 8 Γενάρη 2023 και η ΑΕ Κανονιού θα πάει στο Θεσπρωτικό να αγωνιστεί.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια