Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ με ξεχωριστό ενδιαφέρον

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΣΚΑΒΔΕ
19 Οκτωβρίου 2022 / 14:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τρία ματς στο ΕΑΚΚ και ένα τοπικό ντέρμπι θα έχουμε πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Α΄ κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τρία ματς στο ΕΑΚΚ και ένα τοπικό ντέρμπι θα έχουμε πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Α΄ κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ. Ένα πρωτάθλημα φέτος διαφορετικό από τα άλλα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ μετέχουν πέντε ομάδες από την Κέρκυρα (Φαίακας, ΚΓΣ, Ιόνιος, ΓΕΚ, Λέων), ενώ στον Όμιλο υπάρχουν ακόμα τέσσερις, τρεις από Γιάννενα και η Νικόπολη Πρέβεζας.

Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εντελώς διαφορετικό και υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικό για τις ομάδες της Κέρκυρας, αφού με βάση την προκήρυξη θα υποβιβαστούν απ΄ ευθείας τέσσερεις τουλάχιστον ομάδες, συν όσες χρειαστεί αν έχουμε υποβιβασμούς ομάδων της ΕΣΚΑΒΔΕ από την Γ΄ Εθνική. Αυτό σημαίνει ότι μια θέση τουλάχιστον στην 5αδα μόνο εξασφαλίζει παραμονή κατά 95%. Πέραν αυτού οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις θα διεκδικήσουν σε χιαστί αγώνες με τους δυο πρώτους του άλλου Ομίλου, μια θέση για την Γ΄ Εθνική.

Οι ομάδες της Κέρκυρας λίγο πολύ ενισχύθηκαν όλες, θέλουν όχι απλά να μείνουν στην κατηγορία, αλλά να διεκδικήσουν και κάτι περισσότερο. Προγνωστικά δεν χωρούν, υπάρχει πολύ δουλειά από τα Δ.Σ. των κερκυραϊκών συλλόγων στο κομμάτι της ενίσχυσης και δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο. Το ότι σε κάθε αγωνιστική θα έχουμε ένα ή και δυο τοπικά ντέρμπι χωρίς ουσιαστικά φαβορί, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο πρωτάθλημα. Παρ΄ όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απουσία έστω και μιας ομάδας τουλάχιστον στην Γ΄ Εθνική, είναι κατάντια για το κερκυραϊκό μπάσκετ και θα επαναλάβουμε ότι «η Κέρκυρα έχει ομάδες μπάσκετ, μπάσκετ όμως δεν έχει»

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στον 2ο Όμιλο

Πρόγραμμα (1η αγων.)

Σάββατο 22 Οκτώβρη 2022

15:00  Λέων Κέρκυρας – Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας

14:00  ΑΣ Μολοσσών Ιωαννίνων - Φαίακας

19:00 Κερκυραϊκός – ΓΕ Κέρκυρας

Κυριακή 23 Οκτώβρη 2022

16:00 Ιόνιος – Θρύλος Ιωαννίνων

Ρεπό: ΑΣ Αστράκα Ιωαννίνων

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια