Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΟΚ για παιδιά 13,14 ετών

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΣΚΑΒΔΕ
13 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μπάσκετ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές της μέρες λόγω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η Ελλάδα από το 1987 ως σήμερα έχει κάνει τεράστια βήματα και θεωρείται από τις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μπάσκετ βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές της μέρες λόγω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η Ελλάδα από το 1987 ως σήμερα έχει κάνει τεράστια βήματα και θεωρείται από τις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο. Όλα όμως ξεκινούν από τη βάση, από την εκπαίδευση των παιδιών σε μικρές ηλικίες.

Πάρα πολλές οι ακαδημίες, χιλιάδες παιδιά ξεκινούν με όνειρα, λίγα από αυτά τα πραγματοποιούν, αλλά αν δεν προσπαθήσεις  δεν θα κάνεις ποτέ κάτι. Η Ομοσπονδία σε μια προσπάθεια να υπάρξει όχι απλά συνέχεια στο άθλημα, αλλά να δυναμώσει ακόμη περισσότερο έχει κάνει ένα πρόγραμμα (αναπτυξιακό) που θα «τρέξει» αυτές τις μέρες (από 19 Σεπτεμβρίου) για παιδιά 13 και 14 ετών, με ελεύθερη συμμετοχή των αθλητών και η ΕΣΚΑΒΔΕ, στην οποία ανήκουν και τα σωματεία του νησιού μας, ενημέρωσε σχετικά. Θεωρούμε ότι και από τις ομάδες της Κέρκυρας πάρα πολλά παιδιά θα πάρουν μέρος και σίγουρα θα βγουν κερδισμένα από τις «ανοικτές προπονήσεις» που θα γίνουν. Υπάρχει ενημέρωση που αναρτήθηκε στο στο site της ΕΟΚ, αναφορικά με τις ανοιχτές προπονήσεις που πρόκειται να διεξαχθούν σε κάθε ένωση και τοπική επιτροπή, στο  πλαίσιο  του νέου Αναπτυξιακού Προγράμματος 2022/23.

Η ανακοίνωση

«Η επιθυμία, αλλά και η ανάγκη να δημιουργηθεί μια βάση από την οποία θα αντλεί ταλέντο το ελληνικό μπάσκετ, οδήγησε στην απόφαση της διοργάνωσης ανοιχτών προπονήσεων σε όλες τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της χώρας.

Τα open try outs θα διεξαχθούν από τις 19 Σεπτεμβρίου και αφορούν αθλητές γεννημένους το 2008 και 2009. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη αυτά, εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΟΚ (apps.basket.gr).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις παραπάνω προπονήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μόνο μέσα από την παραπάνω πλατφόρμα και οι ενδιαφερόμενοι αφού εισέλθουν, θα πρέπει να επιλέξουν το πεδίο “νέα αίτηση” και στη συνέχεια “συμμετοχή σε εκδήλωση”. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Περισσότερες λεπτομέρειες (όπως τόπος και ώρες προπόνησης) θα γίνουν γνωστά με νέα ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.»

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια