Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασημένιος ο Φοίβος Ρέβης στο δέκαθλο Κ-23   

ΣΤΙΒΟΣ
06 Ιουνίου 2022 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλωσε και ανδρώθηκε αθλητικά στην Κέρκυρα ο Φοίβος Ρέβης ο οποίος από μαθητής του Δημοτικού Σχολείου βρέθηκε στον Κερκυραϊκό και έκανε μήκος,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλωσε και ανδρώθηκε αθλητικά στην Κέρκυρα ο Φοίβος Ρέβης ο οποίος από μαθητής του Δημοτικού Σχολείου βρέθηκε στον Κερκυραϊκό και έκανε μήκος, για να πάει στη συνέχεια στον ΑΟ Κέρκυρα 2015 και με τον κ. Δόση να ασχοληθεί με το έπταθλο (λόγω ηλικίας) αρχικά και το δέκαθλο ως σήμερα. Βέβαια μπόρεσε να μπει στα ΤΕΕΦΑ και είναι στο 4ο έτος σπουδών, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αρχικά να πάρει μεταγραφή στον σύλλογο ΑΕΜ Αμεινίας ο Παλληνεύς, ενώ από το 2020 ανήκει στον Πανελλήνιο. Ένα παιδί της Κέρκυρας  που σαν αθλητής του ΑΟ Κέρκυρα 2015 ήταν 2ος Πανελληνιονίκης στο μαθητικό πρωτάθλημα και μπόρεσε να φτάσει και στη 2η θέση στο Πανελλήνιο κ23 στο πιο δύσκολο αγώνισμα του στίβου, το δέκαθλο. Ένα παιδί που οι σπουδές των αναγκάζουν να προπονείται μακριά από το νησί και να αλλάξει σύλλογο (όπως Ματζουρογιάννης, Καρύδη, Ρωμαίου κλπ).

Στην Πάτρα που έγινε το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων για την κατηγορία Κ23  ο Φοίβος Ρέβης ξεπέρασε τον εαυτό του, αυτό το δείχνουν και τα 4 ατομικά ρεκόρ που έκανε στα 100μ., στο μήκος, στο ύψος και στα 110μ. εμπόδια. Και όλα αυτά παρ΄ ότι ένας τραυματισμός στο γόνατο ήταν αιτία να κάνει συντηρητική προπόνηση το χειμώνα, ενώ και στους αγώνες πρόσεξε ιδιαίτερα ώστε να μπορέσει να τους ολοκληρώσει, με τη 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο να είναι τεράστια επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών.

Για να φτάσει σε αυτή τη διάκριση έκανε, στα 100μ. 11’’56, στο άλμα εις μήκος 6,60μ., στη σφαιροβολία 11,16μ., στο ύψος 1,91μ., στα 400μ. 57’’35,  στα 110μ. εμπόδια 15’’93, στη δισκοβολία 36,57μ., στο επί κοντώ 3,80μ., στον ακοντισμό 37,29μ. και στα 1500μ. 5’39’’.

Στην τελική κατάταξη πρώτος ήταν ο Θανάσης Παρασκευάς του ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου, 2ος ο Φοίβος Ρέβης και 3ος ο Επαμεινώνδας Γεωργακόπουλος του Γ.Σ. Απόλλων Πύργου.

Μιλήσαμε με τον «ασημένιο» αθλητή για την επιτυχία του και του ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για την επιτυχία αυτή, μας είπε ο Φοίβος:

«Σε όλη την προετοιμασία μου για τους αγώνες της σεζόν, προσπάθησα αρχικά να περιορίσω την όποια καταπόνηση γινόταν στο γόνατο μου, ώστε να μπορέσω να πάρω μέρος. Έτσι ασχολήθηκα κυρίως πάνω στην τεχνική και στις ρίψεις, γι αυτό και υστέρησα στους δρόμους 400μ. και 1500μ. ‘Έχασα και αρκετές προπονήσεις λόγω εργασίας, αλλά παρ΄ όλες τις δυσκολίες πήγα καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή του κ. Αντωνόπουλο ο οποίος με υποστήριξε πολύ, μου στάθηκε όλο αυτό το διάστημα και με βοήθησε πολύ να φτάσω ως εδώ. Στον αγώνα ευτυχώς ως και το 7ο αγώνισμα, άντεξε το γόνατο, ένα πρόβλημα σε μια πτώση στο επί κοντώ με έκανε να είμαι συγκρατημένος στο ακόντιο που ακολούθησε και στο τέλος στα 1500μ. Είμαι ευχαριστημένο πολύ από τη 2η θέση και το μετάλλιο. Όσο για το μέλλον θα προσπαθήσω για κάτι ακόμα καλύτερο, ενώ φέτος δύσκολα θα πάρω μέρος σε άλλους αγώνες για να μην επιβαρυνθεί το πόδι μου. Ίσως να πάρω τιμώντας το σύλλογο μου τον Πανελλήνιο στο μίτινγκ που θα κάνει τα «Παπαναστάσια».


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια