Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλανθρωπικός αγώνας για την «Πίστη» στις 20 Μάρτη

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
10 Μαρτίου 2022 / 17:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε ζήσει πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες τον Μανώλη Ροκίδη να διοργανώνει ή να στηρίζει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μέσω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου και μια ακόμη που ανακοινώθηκε, δεν μας ξένισε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε ζήσει πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες τον Μανώλη Ροκίδη να διοργανώνει ή να στηρίζει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις μέσω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου και μια ακόμη που ανακοινώθηκε, δεν μας ξένισε.

Ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής, με θητεία στην Α΄ Εθνική, Παναθηναϊκό, Απόλλωνα και στην Κέρκυρα με τον ΑΟΚ και τον Όλυμπο και πετυχημένος προπονητής πάνω από 30 χρόνια, προχώρησε σε μια ακόμα διοργάνωση ενός φιλανθρωπικού αγώνα.

Με την Ιόνια Ακαδημία, που ίδρυσε ο ίδιος (πρώην ΡΟΜΑ) μπροστάρη την μεθεπόμενη Κυριακή 20 Μάρτη στο γήπεδο της Κασσιόπης από τις 10 το πρωί θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών από την Βόρεια Κέρκυρα με σκοπό να ενισχυθεί η «Πίστη», σύλλογος βοήθειας παιδιών με καρκίνο, τον οποίο έχουν ιδρύσει γονείς νοσούντων παιδιών. Ένας παλιός διαιτητής ο Β. Γιαννακουδάκης, καθηγητής-δάσκαλος είναι στους εθελοντές που βοηθούν και στηρίζουν την προσπάθεια και σε συνεννόηση με τον Μ. Ροκίδη γίνεται το τουρνουά, κάτι που είχε επαναληφθεί πριν 2 χρόνια και πάλι στο γήπεδο της Κασσιόπης. Βέβαια για τον ίδιο σκοπό, ΓΙΑ ΤΗΝ «Πίστη»,  στις 28 Μάρτη θα γίνει φιλικό ματς των Παλαιμάχων του Αστέρα Κέρκυρας με την Εθνική Ενόπλων.    

Τα σωματεία της Βόρειας Κέρκυρας που πρωτοπορούν σε τέτοιες διοργανώσεις, ανταποκρίθηκαν και θα είναι εκεί πέραν της Ιόνιας Ακαδημίας, ο Θιναλιακός, Ο Αχιλλέας Νυμφών, ο Οδυσσέας Αυλιωτών, η Ολυμπιάδα Καρουσάδων με τη σχολή του ΠΑΟΚ, φυσικά και ο Δίας Κασσιόπης.

Την όλη διοργάνωση, εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ο ΑΧΕΠΑ και είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Κέρκυρας. Σαφώς και χρειάζεται η όλη προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία και σε αυτό μπορεί να συμβάλλουμε όλοι. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια