Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλοι μαζί για τον Κωνσταντίνο το Σάββατο 10/9

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα 17χρονο παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα με την επάρατο και έχει κάνει ήδη δυο χειρουργεία, παλεύοντας δυο χρόνια τώρα με χημειοθεραπείες, με την οικογένεια του να βρίσκεται υποχρεωτικά στην Αθήνα (μακριά από την Κέρκυρα που ζούσε) για να βοηθήσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα 17χρονο παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα με την επάρατο και έχει κάνει ήδη δυο χειρουργεία, παλεύοντας δυο χρόνια τώρα με χημειοθεραπείες, με την οικογένεια του να βρίσκεται υποχρεωτικά στην Αθήνα (μακριά από την Κέρκυρα που ζούσε) για να βοηθήσει. Οι γιατροί ελπίζουν ότι με την «Μεγαθεραπεία», την αυτόνομη μεταμόσχευση στελεχιαίων αιμοποιητικών κυττάρων μία μέθοδο θεραπείας του καρκίνου αυτού του τύπου, μπορεί να θεραπευθεί.

Επειδή γράφτηκε σε αρκετά ΜΜΕ το όνομα, θέλαμε να αποφύγουμε να το κάνουμε γνωστό, αλλά πλέον δεν είναι κρυφό. Το παιδί είναι ο Κωνσταντίνος Τσικρικώνης, γιος του καθηγητή φυσικής αγωγής Γιώργου Τσικρικώνη, προπονητή ποδοσφαίρου και μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου προπονητών Κέρκυρας. Τελευταία ήταν προπονητής των μικτών ομάδων της ΕΠΣΚ, αλλά η παραμονή του στην Αθήνα δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.  

Δυστυχώς η πολιτεία ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν στηρίζει οικονομικά όσο πρέπει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και ευτυχώς υπάρχει το φιλότιμο του Έλληνα που όσο μπορεί βοηθάει, αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετό.  

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Ένωση και τον Όλυμπο, σε μια προσπάθεια να μαζευτούν κάποια χρήματα για να δοθούν στην οικογένεια, διοργανώνει Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαίμαχών στο γήπεδο του Ολύμπου, το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη με ώρα έναρξης 19.30.

Έξι ομάδες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και θα βρεθούν στο γήπεδο έτσι ώστε να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα. Μάλιστα κάθε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που θα είναι εκεί θα δώσει τουλάχιστον 10€ για την ενίσχυση του σκοπού, ενώ θα υπάρχει και ένα κουτί για να βάλει ο κόσμος μέσα ότι έχει ευχαρίστηση. Πέραν αυτού και η Ένωση από το Ταμείο Αλληλεγγύης θα δώσει ένα ποσό σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η οικογένεια και ο Κώστας που δίνει αγώνα ζωής. Καλό θα είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να στηρίξει την προσπάθεια.  

Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώθηκε μετά από την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣΚ και τα ζευγάρια είναι τα εξής:

Το πρόγραμμα των αγώνων

19:30 ΑΟ Κέρκυρα  - Αστέρας

20:15 ΡΟΜΑ –Επίλεκτοι Κέρκυρας/Φαίακες

21:00 Όλυμπος – Δικηγόροι

Οι διάρκεια των παιχνιδιών 2Χ20

Όλοι μαζί για τον Κωνσταντίνο.

Υπάρχει λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς όπου όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει.  

ΙΒΑΝ: GR 2301 7158 2000 6582 151243186 

Όνομα Δικαιούχου: Κωνσταντίνος Τσικρικώνης  Δικαιολογία: Δωρεά

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια