Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Καβαλούρι «τρέχουν», τιμούν τον Σπ. Κοντοσώρο και τον Β. Σγουρόπουλο

ΣΤΙΒΟΣ
03 Μαρτίου 2022 / 17:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την μεθεπόμενη Κυριακή στη Βόρεια Κέρκυρα θα διοργανωθεί ακόμη ένας αγώνας «ανωμάλου δρόμου» από την Τ.Ε ΣΕΓΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την μεθεπόμενη Κυριακή στη Βόρεια Κέρκυρα θα διοργανωθεί ακόμη ένας αγώνας  «ανωμάλου δρόμου» από την Τ.Ε ΣΕΓΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Καβαλλουρίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  και την Γ.Ε ΘΙΝΑΛΙΩΝ υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Μια εκδήλωση που πάντα είναι καλοδεχούμενη από όλους, αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο που αγαπάει το στίβο και το «τρέξιμο» να συμμετάσχει.

Αυτή τη φορά ο αγώνας θα είναι προς τιμήν του σπουδαίου Κερκυραίου αθλητή Σπύρου Κοντοσώρου, όπου μεγαλούργησε τη δεκαετία του ΄70, τόσο στον ανώμαλο δρόμο, όσο και στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια. Ακόμη ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του καθηγητή φυσικής αγωγής Βίκτωρα Σγουρόπουλου, που έφυγε σε μικρή σχετικά ηλικία, αλλά αφιέρωσε τη ζωή του στο στίβο, σαν προπονητής «δρόμων» βοήθησε στην ανάδειξη πάρα πολλών αθλητών και αθλητριών, ήταν δε τόσο αγαπητός, που οι παλιοί αθλητές του Κερκυραϊκού στο σύλλογο που δημιούργησαν έδωσαν το όνομά του «Βίκτορ».

Είναι γεγονός ότι η Βόρεια Κέρκυρα έχει δώσει πολλούς και σπουδαίους αθλητές-τριες στο νησί, ξεκίνησαν οι περισσότεροι ουσιαστικά από τις επιλογές που γινόταν στα δημοτικά σχολεία και πιστεύουμε ότι ο αγώνας που θα έχει τερματισμό στο Καβαλούρι, θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά να ξεχωρίσουν και να βοηθηθούν να ασχοληθούν με τον στίβο.

Οι διαδρομή των 1.500μ. στην οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων θεωρούμε ότι θα έχει πάρα πολλές συμμετοχές από όλη τη Βόρεια Κέρκυρα και οι έμπειροι προπονητές που θα βρεθούν εκεί, θα ξεχωρίσουν αρκετά παιδιά, στοχεύοντας στο αθλητικό τους μέλλον.

Πέραν αυτής της διαδρομής, είναι ανοικτό σε κάθε αθλητή ή απλό πολίτη να δηλώσει συμμετοχή και να πάρει μέρος στο αγώνισμα των 10.000μ. όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος άνδρες και γυναίκες γεννηθέντες το 2006 και μεγαλύτεροι.

Για να δηλώσει κανείς συμμετοχή μπορεί να το κάνει και ηλεκτρονικά στην ΤΕ ΣΕΓΑΣ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο e-mail: [email protected]. Για τα αγόρια και τα κορίτσια που θα πάρουν μέρος στα 1.500μ. οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν την ημέρα του αγώνα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου των Καρουσάδων.

   Εννοείτε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί με τους μαθητές –τριες θα έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν  στους Αγώνες εφόσον έχουν προσκομίσει στο Σχολείο τους Ατομικό Δελτίο Υγείας και με ευθύνη των Γονιών τους για την συμμετοχή τους. Στα 10.000μ.Ανδρών και Γυναικών θα αγωνιστούν εφόσον καταθέσουν  υπεύθυνη δήλωση για την πιστοποίηση της Υγείας τους στη Γραμματεία των Αγώνων. Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια ανά κατηγορία, ενώ ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στον υπαίθριο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καβαλλουρίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι εκτός απρόοπτου θα είναι στους αγώνες η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο Ολυμπιονίκης Κ. Κεντέρης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια