Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο γήπεδο Ολύμπου η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΠΙΝ
08 Δεκεμβρίου 2021 / 16:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δέσμευση που είχε δώσει στο Δ.Σ. του Ολύμπου, για να δώσει βοήθεια στις υποδομές του Ιστορικού, με την επίσκεψή της στο γήπεδο, υλοποίησε η κα Κράτσα το πρωί της Τετάρτης 8/12/2021.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δέσμευση που είχε δώσει στο Δ.Σ. του Ολύμπου, για να δώσει βοήθεια στις υποδομές του Ιστορικού, με την επίσκεψή της στο γήπεδο, υλοποίησε η κα Κράτσα το πρωί της Τετάρτης 8/12/2021.



Μαζί της ο εντεταλμένος στα θέματα αθλητισμού κ. Αρμενιάκος, ενώ παρών ήταν και ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου. Ο πρόεδρος του Ολύμπου κ. Δ. Σφήκας, αφού ξενάγησε την κα Κράτσα στους χώρους του γηπέδου, ζήτησε συγκεκριμένη βοήθεια που έχει να κάνει με την στατικότητα της εξέδρας και κάποιες εργασίες, ένα σκέπαστρο χαμηλού σχετικά κόστους και βοήθεια να ολοκληρωθεί η περίφραξη του γηπέδου. Ο κ. Κασίμης (πολιτικός μηχανικός) ανέλυσε την αναγκαιότητα των έργων και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει σύντομα τις μελέτες, αναλύοντας και το κόστος κάθε κατασκευής.



Η κα Κράτσα είδε ένα νοικοκυρεμένο χώρο, άκουσε προσεκτικά, είδε και το χαμηλό κόστος των έργων που ζητήθηκαν, εντυπωσιάστηκε για τις πολλές εργασίες που έχουν γίνει και συνεχίζονται, υποσχέθηκε ότι αυτά είναι υλοποιήσιμα και θα τρέξει τις διαδικασίες. Ιδιαίτερα το θέμα της περίφραξης μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί, με το σωματείο να ζητά τα υλικά μόνο και με δική του πρωτοβουλία θα τοποθετηθεί.
Στο κλίμα αυτό κινήθηκε και ο κ. Σπ. Σπύτου, ο οποίος είπε ότι καλά είναι τα λόγια, τα έχει δει πολύ στην πολιτική του καριέρα, αλλά πρέπει να υλοποιούνται, ενώ θεώρησε ότι αυτά τα ελάχιστα που ζήτησε ο «Ιστορικός» μπορούν και θα γίνουν.



Ο πρόεδρος του Ολύμπου κ. Σφήκας, τόνισε ότι υπάρχει νομοθεσία που αναφέρει ότι μπορεί η Περιφέρεια να χρηματοδοτεί έργα και για αθλητικές εγκαταστάσεις ομάδων, ενώ τόνισε ότι έξι ομάδες χρησιμοποιούν το γήπεδο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έκανε δε δώρο το «Βιβλίο του Ολύμπου» στην κα Κράτσα.

Η εκτίμησή μας ότι μέσα στο 2022 θα μπορούν να υλοποιηθούν. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια