Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δηλώσεις συμμετοχής στο κύπελλο ΕΠΣΚ ως την Τρίτη 31/8

επσκ
20 Αυγούστου 2021 / 17:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διοίκηση της ΕΠΣΚ, ως όφειλε δημοσιοποίησε την προκήρυξη του κυπέλλου και κάλεσε τις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο κύπελλο Ελλάδος παίρνει μέρος και η κυπελλούχος της ΕΠΣΚ τα τελευταία χρόνια, εκτός βέβαια για τη σεζόν 2021-22, αφού δεν είχαμε λόγω covid κυπελλούχο. Βέβαια η ΕΠΟ μόνο για φέτος έβαλε στο θεσμό να αγωνιστούν όλες οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής (ΑΕΛ και ΟΦΑΜ παίζουν 29/8 στην 1η φάση).

Να θυμίσουμε ότι τελευταία φορά που είχαμε στο γήπεδο κυπελλούχο Κέρκυρας ήταν το 2019, με τον Θιναλιακό να είναι αυτός που το κατάκτησε. Το 2020 δεν έγινε ποτέ τελικός, λόγω καραντίνας (προσφέρθηκαν οι Παξοί να εκπροσωπήσουν της ΕΠΣΚ στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος), όπως βέβαια και το 2021. 

Η διοίκηση της ΕΠΣΚ, ως όφειλε δημοσιοποίησε την προκήρυξη του κυπέλλου και κάλεσε τις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή. Όπως αναφέρεται  μάλιστα… «Οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες κυπέλλου, πρέπει να υποβάλουν το αργότερο μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Αυγούστου 2021, στις 12.00». Όμως έχει δοθεί ήδη παράταση για τις δηλώσεις ως το τέλος του μήνα, κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε για το πρωτάθλημα.  

Μάλιστα για φέτος στη διοργάνωση είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων της Γ Εθνικής και των σωματείων της Α1 κατηγορίας και προαιρετική για τα σωματεία της Α κατηγορίας, ενώ δεν θα καταβληθούν παράβολα συμμετοχής.
Το ερώτημα είναι, αν έχουν δικαίωμα όλες οι ομάδες να μετέχουν ή μόνο αυτές που έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Γ.Γ.Α. και έχουν πάρει την ειδική αναγνώριση. 
Μάλιστα η προκήρυξη αναφέρει ότι… «Ο τρόπος οργάνωσης θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων».

Ξεχωρίσαμε από την προκήρυξη κάποια σημεία που θέλουμε να τονίσουμε, όπως ότι ημερομηνία έναρξης του κυπέλλου έχει οριστεί η 18/9, ενώ στους αγώνες για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών (γεν. από 1/1/2001 και μετά) για τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής και της Α1 κατηγορίας και ενός (1) ποδοσφαιριστή για τα σωματεία της Α κατηγορίας, οι οποίοι θα αγωνίζονται στην 11αδα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.  

Επίσης, στο κύπελλο και πολύ σωστά  είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού (μας προκαλεί εντύπωση γιατί αυτό δεν ισχύσει στην προκήρυξη για το πρωτάθλημα) άλλως μηδενίζεται το γηπεδούχο σωματείο. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά σημεία προσοχής, αλλά ισχύει ότι και στο πρωτάθλημα (π.χ. για δελτία αθλητικής ιδιότητας, δελτία υγείας, για προπονητές, για παράγοντες κλπ).

Υπάρχει πάντα ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί σήμερα, ίσως μετά δυο εβδομάδες και έχει να κάνει με τις συμμετοχές. Π.χ. αν ένα σωματείο, με βάση το νέο αθλητικό νόμο, δεν μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ως 31/8, αλλά πάρει την ειδική αναγνώριση από την ΓΓΑ μετά λίγες μέρες, θα υπάρξει δυνατότητα να δηλώσει εκ των υστέρων συμμετοχή; Βέβαια στην προκήρυξη αναφέρεται στο τέλος (άρθρο 9) ότι… «Κάθε τι που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και την αθλητική νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας».

Θεωρούμε ότι η διοίκηση της ΕΠΣΚ θα μπορεί να δώσει το δικαίωμα συμμετοχής και σε ομάδες που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στο κύπελλο και αποκτήσουν το δικαίωμα, έστω και λίγο πριν την κλήρωση. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια