Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Μόσχος: Κάντε λειτουργικές τις εγκαταστάσεις για τα παιδιά

Στίβος
29 Ιουνίου 2021 / 16:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απρόσμενα μεγάλη επιτυχία του Γ.Σ. Κέρκυρας 2018 που πήρε τη δεύτερη θέση στους άνδρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16

που έγινε στην Πάτρα, έδειξε ότι με σωστούς ανθρώπους και σωστή δουλειά πολλά μπορούν να επιτευχθούν.

Όταν πριν από περίπου τρία χρόνια χώρισαν οι δρόμοι Κερκυραϊκού και των Γκασιάλη – Μόσχου «γεννήθηκε» από τους δυο τελευταίους ο Γ.Σ. Κέρκυρας και μέσα σε δυόμιση σεζόν έφτασε ψηλά. Εγγύηση για την επιτυχία μιας τέτοιας κίνησης ήταν η τρομερή αγάπη για τον αθλητισμό και τη νεολαία, αλλά και η εξαιρετική γνώση της προπονητικής του στίβου από τους παλιούς αθλητές, καθηγητές, παιδαγωγούς και βαλκανιονίκες, Κώστα Γκασιάλη και Νίκο Μόσχο.
Βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι η αγάπη, το μεράκι, οι γνώσεις, αλλά και οι εγκαταστάσεις. Και για το τελευταίο υπάρχουν πολλές ενστάσεις χρόνια τώρα, όμως οι Παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές, Βαλκανικές και Πανελλήνιες επιτυχίες των παιδιών, επισκιάζουν το πρόβλημα.

Ζητήσαμε από τον Νίκο Μόσχο, τον ακούραστο εργάτη της νεολαίας και του αθλητισμού, να μας σχολιάσει την επιτυχία, αλλά και τον τρόπο που έφτασε ο Γ.Σ. Κέρκυρας στη 2η θέση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Μας είπε ότι χρειάζεται συστηματική δουλειά και αγάπη από όλους, προπονητές, αθλητές και γονείς, ενώ τόνισε ότι η ομάδα είχε δυο σοβαρές απουσίες και θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. Παράλληλα όμως χρειάζονται και ανθρώπινες εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά, κυρίως τον χειμώνα που οι βροχές είναι αιτία να χάνουν πολλές προπονήσεις, ή αυτές γίνονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και επεσήμανε, την ανάγκη ενός κλειστού χώρου για να μην βγαίνουν εκτός προγράμματος τα παιδιά.

Ένα σκέπαστρο που δεκαετίες το τάζουν και κανείς δεν το κάνει, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και το ταρτάν του ΕΑΚΚ έχει αλλοιωθεί, είναι επικίνδυνο πλέον, καθώς με βροχή ή νερό τα παιδιά γλιστράνε και κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό.
Θα ήταν λύση, μας είπε ο κ. Μόσχος, αν το ΕΑΚΚ το έπαιρνε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας όπως έχει γίνει με πολλά στάδια που ανήκαν στη ΓΓΑ  και πέρασαν στους Δήμους (Ηράκλειο, Γιάννενα). Στις περιπτώσεις αυτές όλα λειτουργούν καλύτερα και αυτό είναι προς όφελος των παιδιών. Τέλος μας υποσχέθηκε ότι η φλόγα για δουλειά και για αγώνα κάτω από τόσο άσχημες συνθήκες, δεν θα σβήσει, αφού στον Γ.Σ. Κέρκυρας είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για να έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον, ζήτησε όμως από τους αρμοδίους να σταματήσουν να υπόσχονται, αλλά να κάνουν κάτι για τα παιδιά που το αξίζουν και το αποδεικνύουν με τις επιτυχίες τους.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια