Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παύλος Σκορδίλης: Έτοιμες για μεγάλες επιδόσεις Καρύδη και Βραδή

Στίβος
27 Μαΐου 2021 / 17:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εμφανίσεις της Σπυριδούλας Καρύδη και της Ηρούς Βραδή στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας και τα ατομικά ρεκόρ που πέτυχαν,

τις βάζουν σε τροχιά επίτευξης των στόχων τους που είναι συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες για την πρώτη και στο Πανευρωπαϊκό ή και Παγκόσμιο πρωτάθλημα για τη δεύτερη, Ιούλιο και Αύγουστο.

Στον απόηχο αυτών των επιδόσεων, μιλήσαμε με τον πιο αρμόδιο άνθρωπο που θα μπορούσε να μας ενημερώσει και για αυτές, αλλά και για το αύριο των αθλητριών του Κερκυραϊκού Γ.Σ.  Ο Παύλος Σκορδίλης που πήρε τη Σπυριδούλα Καρύδη και την έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και τη βοήθησε να καταρρίψει Πανελλήνια ρεκόρ δεκαετιών, αλλά και την Ηρώ Βραδή που δείχνει να είναι το επόμενο «αστέρι», μας είπε τις απόψεις του.

Για τη Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία εδώ και μήνες βρίσκεται στην Αθήνα λόγω σπουδών και προπονείται κάτω από τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Πομάνσκι, μας είπε: «Φάνηκε σε πολύ καλή κατάσταση, είναι σημαντικό να ξεπερνάς στο ίδιο γήπεδο τον εαυτό σου, αλλά έδειξε ότι είναι για παραπάνω άλματα. Εκτιμώ ότι σε 2-3 αγώνες ακόμη που έχει μπορεί να φτάσει στο 14,40μ. και να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχει μια σταθερότητα και μπορεί να πάει πολύ καλύτερα».

Για τη 17χρονη  Ηρώ Βραδή είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή της και το 3,90μ. που έκανε στο επί κοντώ. Ήταν στα πλάνα μας και το περιμέναμε, Μάλιστα έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού πήγε εντελώς μόνη της και χωρίς κοντάρια, χρησιμοποίησε ξένα και αγωνίστηκε κάτω από τις οδηγίες του Μανώλη Καραγιάννη, φίλου και προπονητή της Πόλακ. Είναι πολύ ενθαρρυντικό που κάτω από αυτές τις συνθήκες έκανε ατομικό ρεκόρ και μάλιστα με κοντάρι που δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει. Με την επίδοση αυτή θα ήταν σίγουρα στην οκτάδα του Πανευρωπαϊκού για τις κορασίδες. Πάει τώρα για να ξεπεράσει τα 4μ. στους επόμενους αγώνες για να πάρει την πρόκριση στους Πανευρωπαϊκούς Κ-20 και θα επιδιώξει και το 4.07 που είναι το όριο για το Παγκόσμιο. Αν τα πετύχει φέτος θα είναι τεράστια επιτυχία, αφού λόγω ηλικίας έχει μπροστά της ακόμη δυο χρονιές για συμμετοχή σε αυτές τις κατηγορίες».

Για τους επόμενους αγώνες της και τα όποια προβλήματα μας τόνισε: «Πάμε το Σάββατο στα Γιάννενα για τους διασυλλογικούς Κ-18 και το άλλο Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών. Οι αγώνες αυτοί πέραν των άλλων είναι για την απόκτηση εμπειρίας αφού είναι ένα μικρό παιδί και μπορεί να διεκδικεί θέση σε αγώνες μεγαλύτερης κατηγορίας. Υπάρχει όμως προβληματισμός αφού είναι απαραίτητα δυο κοντάρια για τις προπονήσεις και τους αγώνες της και αυτά πρέπει άμεσα να βρεθούν. Οι φορείς ο Δήμος η ΠΙΝ μπορούν να βοηθήσουν, αλλά πρέπει να γίνει άμεσα και όχι κατόπιν εορτής».

Στεκόμαστε στα τελευταία λόγια και στην ανάγκη δυο κονταριών που η αξία και των δύο  είναι λιγότερο από 1500€. Απαραίτητα για την Ηρώ που ανέβηκε ψηλότερα και θέλει ανάλογα κοντάρια για προπόνηση και αγώνες. Αν μετά τις τεράστιες διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο, τα Χρυσά μετάλλια των παιδιών της Κέρκυρας στο στίβο, δεν μπορούν σήμερα κιόλας να δοθούν αυτά τα χρήματα για τα κοντάρια της Ηρώς τι να λέμε;
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια