Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κωνσταντίνα Ρωμαίου: «Σε ευχαριστώ K-State, τώρα είμαι έτοιμη να πάω σπίτι»

Στίβος
18 Μαΐου 2021 / 17:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Από μαθήτρια στο γυμνάσιο ξεκίνησε τον καθημερινό της μαραθώνιο, ξύπνημα από τις 6 το πρωί για να πάει στο σχολείο και από εκεί

απευθείας στην πόλη (40 χιλιόμετρα) με το λεωφορείο για προπόνηση.

Γυρνούσε το βράδυ στο σπίτι κατάκοπη για να διαβάσει όσο τις επέτρεπαν οι δυνάμεις και αυτή η καθημερινότητα ήθελε πολλά ψυχικά αποθέματα για ένα παιδί στα 14 του. Όλα αυτά η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, η σπουδαία Κερκυραία αθλήτρια του Κερκυραϊκού, 2η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπιγκόζ το 2016 στο τριπλούν και με τεράστιες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κόπος αυτός, η διαφορετική ζωή από τα άλλα παιδιά στα εφηβικά της χρόνια, αφού ο αθλητισμός την είχε απορροφήσει και δεν της έδινε τη δυνατότητα να ζήσει τη ζωή των άλλων παιδιών σε αυτή την ηλικία, δεν πήγε χαμένος αφού η Κωνσταντίνα πέτυχε στη ζωή, στον αθλητισμό και στις σπουδές.

Η 2η θέση στον κόσμο ήταν το επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας και δουλειάς που έκανε κάτω από τις οδηγίες του προπονητή της Παύλου Σκορδίλη και ήταν το εισιτήριο της για να κληθεί από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ για να σπουδάσει με υποτροφία. Πολλοί θεώρησαν ότι η σπουδαία αυτή αθλήτρια θα ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου, απορώντας γιατί δεν πήγαινε στο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, όπου θα έμπαινε σε όποια σχολή ήθελε χωρίς εξετάσεις.

Δεν ξέρουν όμως τι σημαίνει θέληση και αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Η 23χρονη Κωνσταντίνα ήταν και είναι μεγάλη μαχήτρια και τους στόχους που βάζει στη ζωή της μπορεί και  τους πετυχαίνει. Αυτό έκανε και στις ΗΠΑ όπου αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο με ειδικότητα «Hospitality Management» τελειώνοντας επιτυχώς και αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα με τις σπουδές που έδωσε.

Η ανάρτησή της τα λέει όλα: «Πριν από 5 χρόνια πήρα τη δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου αφήνοντας οικογένεια, φίλους και πολλές ευκαιρίες πίσω μου να ξεκινήσω νέα και να ακολουθήσω τα όνειρά μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που πολλοί πίστεψαν ότι δεν μπόρεσα να φτάσω μέχρι τώρα, είμαι εδώ σήμερα για να αποδείξω ότι κάνουν λάθος. Είμαι τόσο ευλογημένη για τους ανθρώπους που γνώρισα σε αυτό το ταξίδι και τόσο χαρούμενη που αποκαλούσα μερικούς από αυτούς τους φίλους μου. Φίλοι που έγιναν οικογένεια. Σε ευχαριστώ K-State για όλες τις αναμνήσεις που μου έδωσες αλλά τώρα είμαι έτοιμη να πάω σπίτι».
Η Κωνσταντίνα επιστρέφει στην Ελλάδα και φανταζόμαστε θα συνεχίσει τον αθλητισμό κάτω από τις οδηγίες του Π. Σκορδίλη, υπηρετώντας τον Κερκυραϊκό Γ.Σ., με άλλη φιλοσοφία και άλλους στόχους.

Σε αυτό το χαμογελαστό παιδί με το ήθος και την ευγένεια που το διακρίνει, απλά να ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία και στον επαγγελματικό τομέα της ζωής της, να είναι πάντα δυνατή και υγιής και συνεχίσει να κάνει υπερήφανους, τόσο την οικογένειά της, αλλά και όλους τους Κερκυραίους.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια