Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσή η Καρύδη, ασημένια η Δόση, χάλκινος ο Μονόπωλης

Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου
12 Φεβρουαρίου 2021 / 19:01

ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ). Το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

με τη συμμέτοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου.
 
Η φετινή διοργάνωση διαφέρει από τις προηγούμενες, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, όμως η παρουσία στους αγώνες οχτώ παιδιών που ανδρώθηκαν αθλητικά στην Κέρκυρα ξεχωρίζει αφού, αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού, είναι η πολυπληθέστερη αποστολή.
 
Την πρώτη μέρα είχαμε την παρουσία της Σπυριδούλας Καρύδη στο τριπλούν, της Π. Δόση στο άλμα εις ύψος, του Π. Πουλή στη σφαιροβολία και του Σπ. Δουκατέλη στα 60μ.

Απολογισμός, ένα χρυσό μετάλλιο η Σπυριδούλα Καρύδη, ένα άσημένιο η Παναγιώτα Δόση, που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του Ελ. Βενιζέλου, προερχόμενη από τον ΑΟ Κέρκυρα 2015 και ένα χάλκινο ο Δ. Μονόπωλης.
 
Η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού δεν είχε αντίπαλο στο τριπλούν και εύκολα πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 13,72μ. με τη 2η Λυμπεροπούλου του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια να μένει στο 12,77μ.

Η Παναγιώτα βελτίωσε τη φετινή της επίδοση που ήταν στο 1,81, στον τελικό του άλματος εις ύψος γυναικών και με άλμα στο 1,83μ. πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, με την Ιωάννα Ζάκα της Φιλοθέης να κερδίζει το χρυσό με άλμα στο 1,85μ.


 Η Παναγιώτα Δόση σε μία από τις προσπάθειές της στο 1,83


Στα 60μ. ο Σπύρος Δουκατέλης του Κερκυραϊκού έμεινε εκτός τελικού για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου αφού πήρε την 9η θέση στον προκριματικό με 7,11, ενώ ο 8ος που πέρασε ήταν ο Καμπίτσης του Κολεγίου Αθηνών με 7,10. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Κ. Ζήκος της ΓΕΑ Τρικάλων με 6,75.
 
Στη σφαιροβολία ο 18χρονος Πέτρος Πουλής του Κερκυραϊκού Γ.Σ. πήρε την 5η θέση με βολή 13,66, με νικητή τον Ο. Μουζενίδη που έριξε στα 19,74μ.