Δευτέρα 24.02.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Α. Μήρτσιου χάλκινο στο επί κοντώ, αργυρό ο Μωραΐτης στα 60μ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
24 Φεβρουαρίου 2025 / 17:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γίνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου Σαββατοκύριακο 22/23 Φεβρουαρίου με παρουσία και παιδιών από το νησί μας, με την «μικρή» (γεν. 2009) Αριάδνη Μήρτιου του Κερκυραϊκού, που έχει προπονητή τον Μάκη Τζήλιο, να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών με 4,05μ. (έχει 4,20μ. φέτος).

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γίνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου Σαββατοκύριακο 22/23 Φεβρουαρίου με παρουσία και παιδιών από το νησί μας, με την «μικρή» (γεν. 2009) Αριάδνη Μήρτιου του Κερκυραϊκού, που έχει προπονητή τον Μάκη Τζήλιο, να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών με 4,05μ. (έχει 4,20μ. φέτος).

Ο κόσμος περίμενε από τον χάλκινο Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Κάραλη ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, το έκανε με 6,01μ. ο Μανόλο στο επί κοντώ, ξεπέρασε και το ρεκόρ 6,00μ. που έχει στον ανοικτό στίβο και αποθεώθηκε από τον κόσμο. Στο ίδιο αγώνισμα είχαμε διπλή εκπροσώπηση από το νησί μας, ο 23χρονος Στυλιανός Σκορδίλης (γιος του Παύλου που αγωνίζεται με τα χρώματα του Παναθηναϊκού) έκανε ατομικό ρεκόρ με 4,75μ. και ήταν 9ος ενώ με το ίδιο ύψος, την ίδια θέση κατέλαβε και ο 18χρονος Πέτρος Πρίφτης (ο νεότερος αθλητής που πήρε μέρος) του ΓΣ Κέρκυρας (έχει ρεκόρ 4,90μ. φέτος). Και οι δυο προπονητή έχουν τον Παύλο Σκορδίλη.

Στο άλμα τριπλούν γυναικών η Μελίνα Ζάραγκα που αγωνίζεται με τα χρώματα του Παναθηναϊκού με 12,47μ. πήρε την 6η θέση και αυτή έχει προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη, ο οποίος όπως μας έχει δηλώσει στόχος των παιδιών είναι οι αγώνες του καλοκαιριού (Πανευρωπαϊκό κλπ) και όχι το Πανελλήνιο κλειστού στίβου.

Η Μελίνα Λιντοβόη που αγωνίζεται πλέον με τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος στο άλμα εις ύψος με 1,60μ. ήταν στην 6η θέση. Ο Δημήτρης Μονόπωλης που αγωνίζεται με την Κηφισιά με άλμα 15,11μ. στο τριπλούν πήρε την 7η θέση.

Έγινε και η κατηγορία Κ16 στην οποία ο Αλέξανδρος Μωραΐτης του ΓΣ Κέρκυρας 2018 ήταν 2ος (αργυρό μετάλλιο) στα 60μ. με 7.33. Αγωνίστηκαν ακόμη Λιτσαρδόπουλος και Μήτση στο επί κοντώ, αλλά δεν πέρασαν στον τελικό.

 

Η Αριάδνη Μήρτσιου με τον προπονητή της Μ. Τζήλιο και την Ε. Μήτση στο ΣΕΦ ΦΩΤΟ@Μ. ΤΖΗΛΙΟΣ (FB)

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.