Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Μαυρωτάς: «Χρειάζεται νέο μοντέλο διοίκησης των ΕΑΚ»

Μαυρωτάς Γιώργος
16 Ιουλίου 2020 / 14:21

Απαραίτητη μια περισσότερο τεχνοκρατική προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο διοικούνται τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ανάγκη για αλλαγή του μοντέλου διοίκηση των  Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, τα οποία υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπογράμμισε ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας στο enimerosi.com.

«Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος τρόπος διοίκησης αυτών των χώρων δημιουργεί αρκετά προβλήματα κι έχει παθογένειες, οι οποίες ουσιαστικά ταλαιπωρούν επί πολλά χρόνια τις τοπικές κοινωνίες και όλους όσοι θέλουν ν' αξιοποιήσουν τους συγκεκριμένους χώρους άθλησης. Χρειάζεται μια περισσότερο τεχνοκρατική προσέγγιση», τονίζει ο Γιώργος Μαυρωτάς προσθέτοντας:

«Το μοντέλο με διοικήσεις, οι οποίες αποτελούνται από ανθρώπους, οι οποίοι καλούνται να υπερβάλουν εαυτούς, χωρίς να είναι αυτό το επαγγελματικό τους αντικείμενο, μόνο και μόνο από αγάπη για τον αθλητισμό ή τον τόπο τους, θα έλεγα ότι δεν συνάδει με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Είναι κάτι που το γνωρίζουμε ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι κάτι που μας απασχολεί σοβαρά και εν ευθέτω χρόνω θα προβούμε σε πρωτοβουλίες, οι οποίες θα κινούνται προς την κατεύθυνση επίλυσης αυτού του χρόνιου προβλήματος, που αντιμετωπίζουν τα ΕΑΚ».


Όπως ξεκαθαρίζει, εξάλλου, ο γγΑ στο enimerosi.com, «Δεν είναι η καλύτερη δυνατή συνθήκη να διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά κονδύλια και να πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις μια διοίκηση, η οποία ενδεχομένως να μην έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις απαιτούμενες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Γίνονται προσπάθειες, σε δύσκολες περιόδους για την Ελλάδα, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, θεωρώ ωστόσο, ότι ένα μοντέλο διοίκησης με την ύπαρξη ενός Εκτελεστικού Διευθυντή σε κάθε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, ο οποίος θα έχει όλο το απαραίτητο «πακέτο» τεχνογνωσίας, ικανοτήτων και εμπειρίας, θα είναι αυτό που θα δώσει νέα πνοή και ώθηση ανάπτυξης στα ΕΑΚ».