Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παναγιώτης Παπαδάτος, ο άνθρωπος που ανακάλυψε και ενέπνευσε τους πρωταθλητές του ΚΓΣ!

Κερκυραϊκος Γυμναστικός Σύλλογος
04 Αυγούστου 2016 / 20:39
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτό το καλοκαίρι σίγουρα θα μείνει αξέχαστο στους Κερκυραίους για τις μεγάλες χαρές που του πρόσφερε ο στίβος του Κερκυραϊκού.

Περηφάνια προκαλεί σε όλους το γεγονός ότι δυο παιδιά της Κέρκυρας, από τη μία ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, και από την άλλη, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, αργυρή Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις τριπλούν. Τέτοιες μεγάλες στιγμές είχαμε να ζήσουμε μια δεκαετία, από τότε που ο Φίλιππος Σγούρος κατέκτησε δυο Χρυσά Παγκόσμια Μετάλλια στο άλμα επί κοντώ.
Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι στα χέρια του βασικός υπαίτιος για τις μεγάλες αυτές επιτυχίες είναι ο Παύλος Σκορδίλης, που πλάθει πηλό και φτιάχνει χρυσάφι. Τα δυο αυτά παιδιά και όχι μόνο, έφτασαν υπό την δική του καθοδήγηση τόσο ψηλά.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη "σκηνή"

Πίσω από όλα αυτά όμως υπάρχει και ένας λιγότερος γνωστός άνθρωπος, ο οποίος έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη των παιδιών, είναι ο εμπνευστής, «η αρχή» για τα παιδιά αυτά, ο καθηγητής φυσικής αγωγής Παναγιώτης Παπαδάτος, παλιός πρωταθλητής δρόμων του Κερκυραϊκού.
Ο Παναγιώτης που διδάσκει στο Δημοτικό του Αγρού, είναι αυτός που «μπόλιασε» τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το στίβο, για να φτάσουν στη συνέχεια στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Ενέπνευσε όχι μόνο στην Κωνσταντίνα και τον Παναγιώτη, αλλά και στο Νίκο Νεράτζη (Πανελληνιονίκη στο επί κοντώ), τον Χαράλαμπο Βασιλάκη (Πανελληνιονίκης στη σφαιροβολία), πριν 6-7 χρόνια να γίνουν αθλητές και δικαιώθηκε, με βάση τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους. Η συμβολή του τεράστια, γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν είναι εύκολο να οδηγήσεις τα παιδιά σε τέτοια αγάπη για τον αθλητισμό, όταν χρειάζεσαι μια ώρα διαδρομή να πας και μια να γυρίσεις με το λεωφορείο, συν τις όποιες άλλες ταλαιπωρίες.
Ο Παναγιώτης που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των ανθρώπων του Κερκυραϊκού, είναι ένας ακόμα παλιός αθλητής του συλλόγου που η αγάπη του και οι αξίες του βοηθούν τον Κερκυραϊκό να κρατάει πάντα πολύ ψηλά τη σημαία του στίβου.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια