Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας τα κυκλοφοριακά μέτρα στο ιστορικό κέντρο, λόγω της πυρκαγιάς

ΑΝΑΒΟΛΗ
25 Ιουλίου 2023 / 14:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Για την Δευτέρα μετατίθεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ.Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα αναβολή πήραν τα έκτακτα πιλοτικά κυκλοφοριακά μέτρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, λόγω της πυρκαγιάς στη βόρεια Κέρκυρα που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον Δήμο Κ. Κέρκυρας, η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των πιλοτικών κυκλοφοριακών μέτρων θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

Ειδικότερα επισημαίνεται:Από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με την Τροχαία Κέρκυρας, γίνεται γνωστό ότι λόγω της δοκιμασίας που περνάει το νησί μας λόγω της πυρκαγιάς και των αυξημένων απαιτήσεων σε αστυνομικό προσωπικό για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης, η έναρξη εφαρμογής των πιλοτικών μέτρων ήπιας κυκλοφορίας στο Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας αναβάλλεται έως ότου αποκατασταθεί η ομαλότητα.Η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των πιλοτικών κυκλοφοριακών μέτρων θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός για την εφαρμογή τους είχε ως ημερομηνία έναρξης  την Δευτέρα 24 Ιουλίου, όμως λόγω της φωτιάς, μεταφέρθηκε για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι προς ώρας εφικτό.

Τη Δευτέρα

Παράλληλα η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας για την Πέμπτη 27 Ιουλίου, μετατίθεται για την Δευτέρα 31 Ιουλίου, λόγω της πυρκαγιάς. Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για εφαρμογή μέτρων, χωρίς να έχουν προηγηθεί σχετικές αποφάσεις από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και χωρίς να υπάρχουν υποστηρικτικές δράσεις (περιφερειακά πάρκινγκ, εξυπηρετηση με λεωφορεία).  

"Εξαιτίας των πυρκαγιών που πλήττουν κοινότητες του νησιού μας καθώς και των υψηλών θερμοκρασιών, σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζουμε τελικά, τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 στις 19.30 προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα. Η ημερήσια διάταξη θα σας αποσταλεί την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Μεταλληνού. 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.