Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαντάει στους 10 ο Μπερδούσης για ΕΑΚΚ και ΠΑΕ

Μπερδούσης
12 Ιουλίου 2016 / 18:22

Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόσφατο δελτίο τύπου που υπογράφουν τέσσερα τακτικα και έξι αναπληρωματικά μέλη της διοίκησης του Ε.Α.Κ.Κ. Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν βασίζονταν σε αληθή γεγονότα και δεν γίνονταν προσπάθεια με την χρησιμοποίηση της γνωστής από άλλες απευκταίες εποχές μεθόδου της «μισής αλήθειας», να καταλογισθούν ευθύνες στο πρόσωπο μου.

1.- Είναι γεγονός, ότι η παλαιά Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ, έχει οφειλή 145.000 (και όχι 140.000) Ευρώ προς το Ε.Α.Κ.Κ. που από την προηγούμενη διοίκηση έχει βεβαιωθεί στην Εφορία. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Όμως γιατί στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται ότι η τωρινή διοίκηση με πρόταση μου ως προέδρου έδωσε εντολή στο νομικό σύμβουλο, που και πάλι με πρόταση μου προσλάβαμε, να προχωρήσει στια απαραίτητες νομικές ενέργειες για την είσπραξη αυτού του ποσού?
2.- Αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι «οι αιτιάσεις ορισμένων ότι οι εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Κ. είναι κατωτέρου επιπέδου» είναι υποκριτικές, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς εμένα, που έχω δηλώσει τόσο στο Γ.Γ.Α., όσο και στα μέλη της Δ.Ε. του Ε.Α.Κ.Κ. ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη το Καυτατζόγλειο στάδιο χωρητικότητας 40.000 θέσεων στη Θεσσαλονίκη μια πόλη 1.200.000 κατοίκων και το μέγεθος της Π.Ά.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ με το Ε.Α.Κ.Κ. χωρητικότητας 3.000 θέσεων την Κέρκυρα των 30.000 κατοίκων και το μέγεθος της Π.Α.Ε. ΚΑΣΣΙΩΠΗ. Ακόμη περισσότερο, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την Κ.Α.Ε ΑΡΗΣ, την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ή την Κ.Α.Ε.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αν οι υπογράφοντες το δελτίο τύπου θεωρούν ότι τα μεγέθη αυτά είναι συγκρίσιμα, ας το δηλώσουν ευθέως, και να μην προσπαθούν να βάλουν στο στόμα μου θέσεις που ουδέποτε εξέφρασα περί γηπέδου κατωτέρου επιπέδου.
3.- Πως προκύπτει ότι εγώ προσκάλεσα την Π.Α.Ε. και διαπραγματεύτηκα μαζί της αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα ποσά χωρίς για αυτό να έχω λάβει εξουσιοδότηση από την Δ.Ε.?
Εγώ ως όφειλα, συγκάλεσα συνεδρίαση της Δ.Ε. για την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, και μάλιστα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε. που βρίσκονταν στη Βουλγαρία, και μου δήλωσε ότι θα ήταν στη Ελλάδα από την Κυριακή και να βάλω τη συνεδρίαση για τη Δευτέρα ώστε να παρευρίσκεται και ένα από τα θέματα της συνεδρίασης αυτής ήταν και οι εξελίξεις σχετικά με την Π.Α.Ε. ΚΑΣΣΙΩΠΗ. Η Π.Α.Ε. μου ζήτησε τηλεφωνικά να παρευρίσκεται στη συνεδρίαση αντιπροσωπεία τους για να μας εκθέσουν τις απόψεις τους για την παραχώρηση του γηπέδου. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν που βρίσκεται το λάθος μου, αφού ούτε διαπραγματεύτηκα, ούτε πολύ περισσότερο συνήψα καμία συμφωνία, και μάλιστα ενημέρωσα τα μέλη της Π.Α.Ε. ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να τύχει της έγκρισης της Δ.Ε., αφού τη συγκεκριμένη ημέρα δεν υπήρχε απαρτία.
 Είναι δε βέβαιο, ότι αν τα μέλη της Ε.Δ. δεν απουσίαζαν από τη συνεδρίαση αυτή, η σημερινή κρίση, θα είχε αποφευχθεί.
Η μόνη δέσμευση που ανέλαβα, ήταν να μεταφέρω στη Δ.Ε. την πρόταση της Π.Α.Ε., κάτι που και έκανα. Αυτά είναι γνωστά στα μέλη που υπογράφουν το δελτίο τύπου, και τα αποσιωπούν εσκεμμένα προκειμένου να θίξουν την υπόληψη μου.
4.- Αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι εγώ έκανα προς την Δ.Ε. εκτίμηση, ότι τα έξοδα του Ε.Α.Κ.Κ. για τη συντήρηση του γηπέδου είναι 80.000 Ευρώ. Αποκρύπτουν όμως επιμελώς, ότι στο ποσόν αυτό συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για τη συντήρηση του χλοοτάπητα, τα έξοδα για τη συντήρηση των μηχανημάτων του Ε.Α.Κ.Κ. και η επισκευή ή αγορά νέου χλοοκοπτικού τρακτέρ και που τους είχα πει ότι ανέρχονται στο ποσόν των 40.000 Ευρώ. Και βέβαια αυτό γίνεται σκόπιμα ώστε να αφήσουν να εννοηθεί ότι άλλαξα στάση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Π.Α.Ε. και όχι του Ε.Α.Κ.Κ.
5.- Σκόπιμα αναφέρουν ότι η επιστολή παραίτησης που δώσαμε, εγώ με τον κ. Κούστα, έγινε ταυτόχρονα με τη σύσκεψη που είχαν με τον εκπρόσωπο της Π.Α.Ε., ενώ γνωρίζουν αφού η παραίτηση μας τους κοινοποιήθηκε ότι αυτή έγινε την προηγούμενη μέρα, για τους ίδιους λόγους που αναφέρω παραπάνω.
6.- Είναι αληθές, ότι κάποια από τα μέλη που υπογράφουν το δελτίο τύπου, έχουν δηλώσει στη Δ.Ε. ότι δεν τους ενδιαφέρει αν η Π.Α.Ε. θα παίζει με έδρα την Κέρκυρα «ας πάνε όπου θέλουν», και ότι θα πρέπει να βγάλουμε και κάποιο κέρδος από στη συμφωνία μας με την Π.Α.Ε., και πως νομίζουν ότι αυτά συμβιβάζονται με την κατάληξη του δελτίου τύπου ότι επιθυμούν την παραμονή της Π.Α.Ε. στην Κέρκυρα?
Τελειώνω λέγοντας, ότι επειδή το συγκεκριμένο δελτίο τύπου στρέφεται ευθέως κατά του προσώπου μου, επιστρέφω όλες τις αιτιάσεις στους συντάξαντες, θεωρώντας ότι κινούνται είτε από προσωπικά, είτε από πολιτικά, είτε από σωματειακά είτε από άλλα κίνητρα, και επιφυλάσσομαι να επανέλθω με πολύ αναλυτικότερο κείμενο προκειμένου να προστατέψω την ακεραιότητα και την υπόληψη μου, Άλλωστε πιστεύω ότι είμαστε όλοι γνωστοί στην Κερκυραϊκή κοινωνία.
Εξ’ άλλου, θεωρώ πλέον μετά την παραίτηση μου από τη Δ.Ε. του Ε.Α.Κ.Κ. τον εαυτό μου απελευθερωμένο, ώστε να μπορώ να μιλήσω για όλα χωρίς το φόβο ότι θα δημιουργήσω επί πλέον πρόβλημα στη λειτουργία του Ε.Α.Κ.Κ.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΕΡΔΟΥΣΗΣ
τ. πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚΚ