Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κέρκυρα την Κυριακή 7 Aπριλίου

Ορθοπεταλιά
04 Απριλίου 2019 / 14:47
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ» και ο Σύλλογος «ΣΤΗΡΙΞΗ», κατά των εξαρτήσεων και του aids συνδιοργανώνουν

 την 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην πόλη της Κέρκυρας την Κυριακή 7 Aπριλίου 2019.
Η αφετηρία της εκδήλωσης θα είναι στο Πεντοφάναρο και η εκκίνηση θα γίνει στις 12:00 μ.
Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια Πανελλαδικά έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων μερών σε τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο στην χρήση του ποδηλάτου ως  εναλλακτικό, εύκολο και φθηνό μέσο κυκλοφορίας, ιδιαίτερα σε πόλεις με τα χαρακτηριστικά της Κέρκυρας.
Διεκδικούμε όλοι μαζί ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνουν να κινηθεί με ασφάλεια.
Σε τοπικό επίπεδο συνεχίζουμε να διεκδικούμε την λειτουργία των ποδηλατοδρόμων που μετατράπηκαν σε πάρκινγκ. Διεκδικούμε επίσης την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονομίσθωσης ποδηλάτων που έχει ήδη εγκατασταθεί αλλά ούτε αυτό λειτούργησε ποτέ.
Ζητάμε να χρησιμοποιηθούν οι ποδηλατόδρομοι από τη Γαρίτσα (δίπλα από τα έργα) έως το Λιμάνι και να αποδοθούν στους ποδηλάτες, ντόπιους και επισκέπτες, για γρήγορη, εύκολη και ευχάριστη μετακίνησή τους.
Καλούμε όλους τους Κερκυραίους, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόνοι, με την οικογένεια ή με φίλους τους,  να συμμετέχουν σε αυτή την ποδηλατοπορεία της Κυριακής  καθώς είναι μια ευκαιρία με το ποδήλατο να δούμε την πόλη μας με άλλα μάτια και διάθεση.
Στο τέλος της Ποδηλατοπορείας θα κληρωθούν ένα ποδήλατο και δύο κράνη Προσφορά του Συλλόγου Στήριξη
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.