Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

5ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο

Αγώνας δρόμου
04 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:43
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες από τους διοργανωτές για τον «5ο ΚόρΙσσο αγώνα δρόμου στην άμμο»

που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στον Ίσσο. Στη σύσκεψη του Σαββάτου 2 Σεπτέμβρη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της  “πρωτοβουλίας ΙσSOS” αρκετοί τοπικοί φορείς ενώ άλλοι έστειλαν μηνύματα στήριξης και συμμετοχής.  Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτιστικών  και αθλητικών σωματείων (Αγ Ματθαίου- Βραγκανιωτίκων – Χλωμού - Αργυράδων- Νεοχωρακίου «Καλλιπάτειρα» -  Λαοδάμαντα - Ηρακλή- Κερκυραϊκού - Κρόνου – ΣΕΒΑΣ - η τοπική ΠΕΠΦΑ - το παράρτημα του ΕΣΥΝ), ο Αγρ. Συνεταιρισμός Αργυράδων,  ο πρόεδρος ΤΔ  των Βασιλατίκων, ο σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το σωματείο ΧΑΝΔΡΗ.

Προηγήθηκε ενημέρωση για τις δράσεις των τελευταίων μηνών με σημαντική παρατήρηση την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής του Ίσσου από σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και για την εξέλιξη με την απόσυρση των προσφυγών του «ΤΑΙΠΕΔ» κατά της απόφασης χαρακτηρισμού του Ίσσου «δάσος αρκεύθου». Συζητήθηκαν θέματα προβολής της διοργάνωσης (μπάνερ σε κεντρικά σημεία- αφίσες- flyer με αποδέκτες κύρια μαθητές- σποτ τηλεοπτικό), ενώ προχώρησαν σε συγκεκριμένες  χρεώσεις πρακτικού τύπου όσον αφορά και την διαδρομή και την υποστήριξη της διαδρομής , αλλά και την οργάνωση των εγγραφών. Δυο θέματα κομβικής σημασίας για την πετυχημένη εξέλιξη της διοργάνωσης. 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (korissos.gr), έχει αναρτηθεί ήδη η προκήρυξη και η «δήλωση συμμετοχής - Υπ. δήλωση», έντυπο το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου κάποιος να λάβει μέρος. Στην προκήρυξη αναφέρονται οι  αγωνιστικές κατηγορίες, ήτοι:  Δρόμος 21 χλμ για άνδρες και γυναίκες πάνω από 18 ετών , δρόμος 7 χλμ για άνδρες και γυναίκες πάνω από 18 ετών και αγόρια κορίτσια κάτω των 18 (γεννημένα από 2000 έως και 2005) και τέλος δρόμος 1200 μ για μαθητές Δημ σχολείων (12 ετών και νεότεροι).

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια