Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θεατρική παράσταση «Σαν παλιό Σινεμά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίων

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
19 Απριλίου 2017 / 10:19

O Πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Σαν παλιό Σινεμά" το Σάββατο 22 Απριλίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Η παράσταση βασίζεται σε σκηνές του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου
Σκηνοθεσία Κώστας Λουκάς
Τιμή εισόδου: 5 Ευρώ - Προπώληση: 2661040962
Τηλ.επικοινωνίας: 6944738048

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρωμαίικου και Αγίου Νικολάου Καναλίων ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011 με κυριότερο σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς σε δύναμη ανάπτυξης για το χωριό. Στο σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας του, ο Σύλλογος έχει αναπτύξει πλούσια δράση. 
Οργάνωσε τμήμα μεικτής χορωδίας και εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών. Επίσης διοργανώνει με επιτυχία εορταστικές εκδηλώσεις στην Αγία Γουργή, στις 31
Ιουλίου και την 1η Αυγούστου και στον Άγιο Νικόλαο Καναλίων στις 14 & 15 Αυγούστου. Τιμώντας τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις, ο Σύλλογος επιδόθηκε και σε άλλες δραστηριότητες μοιράζοντας κάθε χρόνο 4.000 λουκουμάδες στους κατοίκους του την παραμονή και ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου ή πουλώντας τους πατροπαράδοτους μπότηδες τη Μεγάλη Εβδομάδα. 
Αναπαλαίωσε το παραδοσιακό πηγάδι του χωριού «Κουρούμα» και βοήθησε στην ανέγερση του πνευματικού κέντρου της ενορίας. Συνδυάζοντας, τέλος, την αναμόρφωση του πολιτιστικού επιπέδου με την ψυχαγωγία, διοργάνωσε θεατρικό τμήμα και τμήμα παιδικής χορωδίας.
Η δραστηριοποίηση αυτή αποτελεί προϊόν του ζήλου της ιδρυτικής επταμελούς επιτροπής του Συλλόγου, η οποία στοχεύει και σε νέες μελλοντικές πρωτοβουλίες με τη συνεχή ενθάρρυνση και υποστήριξη των κατοίκων του χωριού.