Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μόνη σταθερά είναι η Αλλαγή!!

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
11 Οκτωβρίου 2024 / 21:18

Eίμαστε σε πολύ σημαντική καμπή του πολιτικού συστήματος στην χώρα μας και βρισκόμαστε στην διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ περισσότερο επειδή η πατρίδα μας θέλει ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες με ισχυρά και λαϊκά κινήματα που θα τεθούν απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει τραγικό αποτύπωμα για τα εκατομμύρια των ελλήνων πολιτών.

Θέλω να είμαι χρήσιμος με τις παρεμβάσεις μου, ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι τεκμηριωμένος και ουσιαστικός. Eίμαστε σε πολύ σημαντική καμπή του πολιτικού συστήματος στην χώρα μας και βρισκόμαστε στην διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ,  αλλά πολύ περισσότερο επειδή η πατρίδα μας θέλει ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες με ισχυρά και λαϊκά κινήματα που θα τεθούν απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει τραγικό αποτύπωμα για τα εκατομμύρια των ελλήνων πολιτών.

Μια σημαντική λοιπόν καταγραφή των πεπραγμένων των δύο υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέγεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβρη του 2021 και οι πρώτες εκλογές που τίθεται αρχηγός κόμματος είναι τον Μάη του 2023, με αποτέλεσμα 676.165 ψήφους, η δεύτερη φορά που μπαίνει στην εκλογική διαδικασία είναι τον Ιούνιο του 2023, με αποτέλεσμα 617.487 ψήφους και προφανή σημαντική μείωση αφού χάνει 58.678 ψηφοφόρους. Η τρίτη φορά που τίθεται στην κρίση των πολιτών, στις ευρωεκλογές του Ιούνη του 2024, το αποτέλεσμα είναι 508,431 ψήφοι χάνοντας 109.056 ψηφοφόρους.

Το συμπέρασμα είναι ότι η περίοδος Ανδρουλάκη είναι περίοδος καθίζησης και συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ, συνολικά χάνει από την πρώτη του εμφάνιση 167.734 ψηφοφόρους, αφού με το πέρασμα του χρόνου καταγράφει όλο και μικρότερες δυνάμεις.

Απ’ την άλλη, ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατάφερε από την πρώτη του εμφάνιση να κερδίσει τον Δήμο Αθηναίων ! Δηλώνοντας αλλά και αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σχηματίσει ισχυρά κοινωνικά μέτωπα και να κερδίσει εκλογές, με όρους κοινωνικού συμφέροντος απέναντι σε συστήματα διαφθοράς – διαπλοκής και οικονομικών συμφερόντων.

Βασικό επιχείρημα της επιλογής Χάρη Δούκα αποτελεί και η ξεκάθαρη θέση του, περί δημιουργίας ενός ευρύτατου λαϊκού δημοκρατικού μετώπου, με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, ως επιτακτική ανάγκη ανατροπής των σημερινών πολιτικών επιλογών της Νέας Δημοκρατίας. Η περίοδος Ανδρουλάκη δεν σήκωσε ποτέ αυτή την αναγκαιότητα. Θα έλεγα μάλιστα ότι στάθηκε αντίπαλος αυτής της ανάγκης των σημερινών συνθηκών.

Οι μικροπολιτικές απόψεις περί του Δημάρχου Αθηναίων και μη παρουσίας του στη Βουλή αποτελούν φθηνά επιχειρήματα για αποπροσανατολισμό απ΄την αναγκαιότητα λειτουργίας του δημοκρατικού κινήματος. Οι πραγματικοί ηγέτες δεν κοιμούνται τα βράδια και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στο σύνολο τους. Όσο πολλά και όσο μεγάλα κι αν είναι!

Τι θέλουμε λοιπόν φίλες και φίλοι, έναν αρχηγό που με την πάροδο του χρόνου, όλο και θα μικραίνει το κόμμα και την δημοκρατική παράταξη ή ένα ισχυρό, μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της.

Φίλες και φίλοι, αποφασίστε τι θέλετε, με ελπίδα και γνώση. Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

Κωστής Παυλίδης