Κυριακή 06.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήραν φωτιά για το νερό!

ΥΔΡΕΥΣΗ
02 Οκτωβρίου 2024 / 21:12
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Εκρηκτικό το κλίμα όπως αναμενόταν στην συζήτηση για τη διάλυση της διαδημοτικής ΔΕΥΑΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν αποτράπηκε τελικώς η μετωπική σύγκρουση για την τύχη του διαχειριστικού Φορέα των νερών, χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου. Ο δήμαρχος Στ. Πουλημένος και ο πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, Αχ. Μάζης, δήλωσαν μη ενημερωμένοι για τις επικείμενες νομοθετικές εξελίξεις περί του θέματος και επέμειναν στην πρόταση διάλυσης της διαδημοτικής επιχείρησης και της ίδρυσης νέας Δημοτικής Επιχείρησης στα όρια του νέου Δήμου.

Η ρελάνς της Υδραίου πυροδότησε την συζήτηση, επικαλούμενη την ιδιότητα του μέλους Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης (ΚΕΔΕ), αναφέρθηκε στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των νερών, που έχει σταλεί ήδη και συζητείται στην ΚΕΔΕ. Μάλιστα πρόσθεσε πως το σχέδιο του νόμου, εμπλουτισμένο με τις εισηγήσεις των Δήμων και της Κεντρικής Ένωσης, θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, 7-9 Νοεμβρίου.

Πουλημένος: Νομοσχέδιο δεν υπάρχει!

Ενώ ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του δήλωσε πως υποψιάζεται ότι εφόσον νομοθετηθεί «νομαρχιακή» Διαχειριστική Αρχή αυτή θα είναι επιτελικό σχήμα σε ανώτερο επίπεδο από τις οπωσδήποτε διατηρούμενες αυτοτελείς ΔΕΥΑ, (Κέντρου, Βορρά, Νότου), η προκάτοχός του τον εγκάλεσε, πως είναι τουλάχιστον ανενημέρωτος εφόσον οι νέες Διαχειριστικές Αρχές Υδάτων θα είναι αποκλειστικών διοικητικών αρμοδιοτήτων και μάλιστα στην προκείμενη περίπτωση θα συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Παξών.

Μάλιστα η νέα νομοθετική ρύθμιση, ισχυρίστηκε η πρ. δήμαρχος, θα φέρει και την υπεσχημένη «προίκα» της τάξης των 250 εκ., που θα πρέπει να εκταμιευτούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τους τόνους σήκωσε στην συνέχεια ο δήμαρχος, εγκαλώντας την Μ. Υδραίου ότι δεν ενημέρωσε ως όφειλε τόσο τον Δήμο όσο και τη ΔΕΥΑΚ, ασκώντας προσωπική πολιτική από τη θέση που η κερκυραϊκή Αυτοδιοίκηση την έστειλε στην Επιτροπή Υποδομών & Δικτύων της ΚΕΔΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.