Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι δημοτικές ενέργειες για την υδροδότηση του Αη Γόρδη

Χαρακτηριστική εικόνα από τον δρόμο κατά τη μεταφορά νερού.
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
16 Ιουλίου 2024 / 11:17

Μόλις σταθεροποιηθεί η παροχή νερού στον Άη Γόρδη, επειδή δεν προβλέπεται να έχει πλήρη επάρκεια, θα διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα υδροδότησης που θα επιτρέψει τον στοιχειώδη προγραμματισμό των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, λέει ο Δήμος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ). Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της ΔΕΥΑΚ για την –έστω μερική - αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της τουριστικής περιοχής του Άη Γόρδη.

1) Υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Πυροσβεστικής (φωτο) μεταφέρουν καθημερινά με πολλά δρομολόγια, νερό στη δεξαμενή του Αη Γόρδη. Τη Δευτέρα μεταφέρθηκε συνολική ποσότητα 130 κυβικών, ενώ συνεχίζεται η μεταφορά νερού την Τρίτη 16/7/2024 με την προσθήκη ακόμα ενός βυτιοφόρου.

2) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η γεώτρηση στη θέση Λάρδενη Κάτω Γαρούνα και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει δοθεί στο δίκτυο η ποσότητα νερού που θα αντληθεί, μέρος της οποίας θα διατεθεί στον Άη Γόρδη.

3) Η ΔΕΥΑΚ εξετάζει όλες τις δυνατότητες ενίσχυσης του υδραγωγείου Σιναράδων, έτσι ώστε να διατεθεί σημαντική ποσότητα νερού στον Αη Γόρδη, χωρίς να διαταραχθεί η υδροδότηση του χωριού.

Μόλις σταθεροποιηθεί η παροχή νερού στον Άη Γόρδη, επειδή δεν προβλέπεται να έχει πλήρη επάρκεια, θα διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα υδροδότησης που θα επιτρέψει τον στοιχειώδη προγραμματισμό των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.