Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα ΚΚΕ Κέρκυρας για το εργατικό δυστύχημα στη ΔΕΔΔΗΕ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ
26 Ιουνίου 2024 / 14:23

Ζητάμε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το εργατικό δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου, αυτή τη φορά από τη ΔΕΔΔΗΕ, αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τις συνθήκες εντατικοποίησης, που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών, και ζητάμε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια.

Κάθε τρεις μέρες ένας εργάτης πέφτει νεκρός, αυτό δείχνει ο τραγικός απολογισμός για το 2023 καθώς 179 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από εργατικά δυστυχήματα. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2024 μετράμε πάνω από 31 εργαζόμενους που στη μάχη για το μεροκάματο έχασαν τη ζωή τους. Τραγικός είναι επίσης ο απολογισμός για τους εργαζόμενους στη ΔΕΔΔΗΕ, που τα τελευταία χρόνια είδαν δεκάδες συναδέλφους τους να μην γυρνάνε στα σπίτια και τις οικογένειές τους.

Η έλλειψη μέτρων για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ), η ραγδαία άνοδος των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η υπερεντατικοποίηση και οι υποβαθμισμένοι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους, είναι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από τα χιλιάδες εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες που συστηματικά δεν καταγράφονται, έστω και τυπικά, και άρα ...«δεν υπάρχουν»!

Το δυστύχημα αυτό όπως και άλλα που δυστυχώς θα συμβούν, δεν είναι τυχαίο αλλά προδιαγραμμένο γεγονός, διότι υπακούει στην θανατηφόρο, για τους εργαζόμενους, λογική του κόστους οφέλους.

Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας.

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος όπως και σε όλους τους οικείους και τους συναδέλφους του.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ