Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία για κακοποίηση στο Ορφανοτροφείο Κέρκυρας: Σε αναγκαστική άδεια οι εργαζόμενες

Ορφανοτροφείο Κέρκυρας
31 Μαΐου 2024 / 17:34

Η 15χρονη κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου και εξετάστηκε από ιατροδικαστική - Η ανακοίνωση του ιδρύματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταγγελία για κακοποίηση εις βάρος μιας ανήλικης κοπέλας δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης 30/5 το Α.Τ. Κέρκυρας. Μία 17χρονη, προσήλθε στο τμήμα και κατήγγειλε ότι η μικρή αδελφή της, 15 ετών, έπεσε θύμα κακοποίησης στο ορφανοτροφείο Κέρκυρας από μία ψυχολόγο και μία κοινωνική λειτουργό. Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες συνέβη την προηγούμενη μέρα. Η 15χρονη κοπέλα, μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο Κέρκυρας για προστατευτική φύλαξη. Εκεί εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και ιατροδικαστή ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Κέρκυρας.

Πηγές του Ορφανοτροφείου αναφέρουν στην "Ε" ότι οι εργαζόμενες που καταγγέλθηκαν είναι εξωτερικές συνεργάτιδες της δομής. Τέθηκαν σε αναγκαστική άδεια έως ότου ολοκληρωθεί η προανακριτική εξέταση.

Μετά την πανελλαδική δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας ανακοίνωσε: Η 15χρονη και η καταγγέλουσα αδελφή της επέστρεψαν το μεσημέρι στην δομή. Η υπόθεση έχει παραμέτρους που απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση και ψύχραιμη αντιμετώπιση, με βασικό κριτήριο να προστατευούν τα ίδια τα παιδιά. Το ΔΣ θα εκδόσει νεότερη ανακοίνωση, αφότου συγκέντρωσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ