Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας

Αγλαΐα Παπουτσάνη Καραμάνου
22 Μαρτίου 2024 / 12:15

«Η Αγλαϊα Καραμάνου υπηρέτησε και λάμπρυνε με την παρουσία της την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Κέρκυρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Φίλων  Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας  και Μουσείου και Αρχαιολογικού  χώρου του Μον Ρεπό εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο της αρχαιολόγου Αγλαϊας Καραμάνου, επίτιμης Διευθύντριας του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης και Προϊσταμένης της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας. 

Η Αγλαϊα  Καραμάνου υπηρέτησε και λάμπρυνε με την παρουσία της την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Κέρκυρας. Προστάτεψε και ανέδειξε τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού και οργάνωσε τη λειτουργία του Μουσείου του Μον Ρεπό. Καθοριστική υπήρξε η πρωτοβουλία της στην κήρυξη ως αδόμητου του κτήματος Μον Ρεπό, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό ένα μνημείο μοναδικής  φυσικής και πολιτιστικής αξίας  για την πόλη της Κέρκυρας.

Εξ ίσου σημαντική υπήρξε η συμβολή της στην οργάνωση και λειτουργία του  Μουσείου Ασιατικής Τέχνης. Μόχθησε για την επιστημονική καταγραφή και ταύτιση των  χιλιάδων αντικειμένων του μοναδικού για τον Ελληνικό χώρο αυτού Μουσείου  και μερίμνησε για την επανέκθεσή του  και την οργάνωση των εργαστηρίων συντήρησής του.

Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας  ως παράδειγμα  αξιοπρεπούς προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.

Στους οικείους της εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια .

Κέρκυρα 21-3-2024

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ