Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γυμνάσιο Λιαπάδων: Οι άχρωμοι σχολικοί τοίχοι πήραν χρώμα και ζωή (photos)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
02 Φεβρουαρίου 2024 / 09:42
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Εννέα δημιουργίες του Κερκυραίου καλλιτέχνη Κώστα Τόμπρου κοσμούν πλέον τις αίθουσες διδασκαλίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όμορφες γωνιές της Κέρκυρας έχουν πάρει τη θέση τους στις σχολικές αίθουσες του Γυμνασίου Λιαπάδων. Οι μέχρι πρότινος άχρωμοι και άδειοι τοίχοι, πήραν ζωή χάρη στις υπέροχες δημιουργίες του Κερκυραίου καλλιτέχνη Κώστα Τόμπρου, αλλάζοντας αισθητά την όψη των  χώρων διδασκαλίας.

Το Βενετσιάνικο Πηγάδι, η Παναγία Βλαχερνών και το Ποντικονήσι, το καμπαναριό τ’ Άγιου, το Λιστόν, ο χάλκινος ανδριάντας του Άνταμ μπροστά από το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, αλλά και γειτονιές της παλιάς πόλης και άλλα χαρακτηριστικά τοπόσημα της Κέρκυρας κοσμούν πλέον τις σχολικές τάξεις.

Έδωσαν ζωή και χρώμα

Οι δημιουργίες αυτές αποτελούν αντίγραφα των αρχικών έργων του καλλιτέχνη. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη σειρά έργων τέχνης που αποτυπώθηκε, για τις ανάγκες του Γυμνασίου Λιαπάδων, σε μεγάλες διαστάσεις πάνω σε μουσαμά, με σκοπό οι δημιουργίες αυτές να δώσουν ζωή και χρώμα στο σχολείο. Οι εννέα πίνακες που αναπαριστούν ομορφιές του νησιού, αποτυπωμένες με τον ιδιαίτερο τρόπο του καλλιτέχνη, παραδόθηκαν προ ημερών στο Γυμνάσιο Λιαπάδων με τους μαθητές να πιάνουν τρυπάνια, καρφιά και σφυριά για να τα κρεμάσουν στις τάξεις τους. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε άπαντες. «Οι μαθητές μας χάρηκαν πολύ, γιατί για καιρό οι τοίχοι ήταν άδειοι. Οι εννιά υπέροχοι πίνακες έδωσαν ζωή και χρώμα στις αίθουσες διδασκαλίας. Ο καλλιτέχνης συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά και αφού τα ίδια διάλεξαν τρία έργα για κάθε τάξη, με τη βοήθεια όλων, τα κρεμάσαμε στους άδειους τοίχους», ανέφερε στην «Ε» ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Κωστάλης.

Τους δικούς τους πίνακες

Όπως τόνισε, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μια καλλιτεχνική δράση για τους μαθητές του σχολείου, με σκοπό να αναπτύξουν τις ζωγραφικές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του μαθήματος καλλιτεχνικών. Για το σκοπό αυτό ο κ.Τόμπρος θα προσφέρει στο σχολείο τρεις πίνακες που θα φέρουν μόνο ένα ασπρόμαυρο περίγραμμα, με σκοπό το υπόλοιπο μέρος τους να φιλοτεχνηθεί από τις πολύχρωμες πινελιές των παιδιών. Η δράση αυτή θα αναπτύσσεται κάθε Παρασκευή, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος.

ΦΩΤΟ@FB ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.