Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαν σήμερα «έφυγε» η Έλσα Μώρου

Έλσα Μώρου
28 Nov 2023 / 09:46

Ανακοίνωση του Συλλόγου «Στήριξη» κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του AIDS

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου 2015 έφυγε από τη ζωή η Έλσα  Μώρου.

Μια γυναίκα με ανεξάντλητη δύναμη ψυχής  και αξιοπρέπεια που ακόμα και στα πιο δύσκολα ήταν αρωγός σε κάθε προσπάθεια,  που αφορούσε κυρίως τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, όπως  στο  Ορφανοτροφείο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, αλλά και ξεχωριστά σε πολλούς από τους συμπολίτες μας.

Ίδρυσε   μαζί με τον αείμνηστο σύζυγο της Σπύρο Μώρο τον  Συλλόγου “ΣΤΗΡΙΞΗ” κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του AIDS, αλλά και τη Δημοτική Μονάδα Πρόληψης «Νίκος Μώρος» και  αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στην πρόληψη από τα ναρκωτικά και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
Άνθρωπος πραγματικά φιλάνθρωπος, προοδευτικός, σύγχρονος, μεγαλόψυχος δρούσε αθόρυβα και με την μετριοφροσύνη που την διέκρινε ουδέποτε θέλησε να προβάλει ότι τιμήθηκε και βραβεύτηκε, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, για τον Εθελοντισμό της.

Εμείς όλοι στη ΣΤΗΡΙΞΗ θα τη  θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό έχοντας σαν παρακαταθήκη το έργο  και το όραμα της συνεχίζοντάς το.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Στήριξη

Ο Πρόεδρος, Σπύρος Δολιανίτης                                                                                    Η Γενική Γραμματέας, Λένα Τσαγκαράκη

Photo: FB/Ισμήνη Μώρου