Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η Β΄ περίοδος των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης στην Κασσιώπη

Κατασκηνώσεις
12 Ιουλίου 2023 / 09:32

Με την συμμετοχή 90 κοριτσιών ηλικίας Δημοτικού - Η δεύτερη κατασκηνωτική περόδος θα ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με την συμμετοχή 90 κοριτσιών ηλικίας Δημοτικού ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου 2023 στην Κασσιώπη η δεύτερη περίοδος των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας για το φετινό καλοκαίρι. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό και μίλησε στα παιδιά μεταφέροντας τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μητροπολίτη. Η κατασκήνωση είναι φέτος αφιερωμένη στην ιεραποστολή και έχει ως γενικό τίτλο το "Φως Εθνών".

Οι εγκαταστάσεις είναι πλήρως ανακαινισμένες, χάρις στις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου, καθώς φέτος χτίστηκαν εξ αρχής τα πέντε από τα επτά σπιτάκια που φιλοξενούν τα παιδιά, ενώ κατασκευάστηκε ακόμη γήπεδο Μπιτς -βόλεϊ. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι εργασίες ανοικοδόμησης του ναού των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος, στον οποίο πρώτος λειτούργησε το πέρας της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου με αγόρια Δημοτικού ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Αρχηγός της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου, στην οποία τα στελέχη που διακονούν είναι νέες κοπέλες, φοιτήτριες οι περισσότερες, που προέρχονται από την ίδια την κατασκήνωση, είναι η Ευαγγελία Μουρτζανού, εκπαιδευτικός. Πνευματικός σύμβουλος είναι ο Πρωτ. Σπυρίδων Τριαντάφυλλος. Το πρόγραμμα της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου θα ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023.