Δευτέρα 23.12.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτσι για να μην υπάρχουν σκιές

Σπύρος Πίκουλας
23 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:02
Σπύρος Πίκουλας

Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ρίο, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ήλθε στο νησί του και ο Δήμος της Κέρκυρας σε μια ειδική και σεμνή εκδήλωση τον καλωσόρισε.

Μάλιστα στη διάρκεια της εκδήλωσης, τόσο από τον Δήμο, όσο και από την Περιφέρεια δεν εξαγγέλθηκαν αθλητικά έργα προς τιμήν του και όλα όσα είχαμε ακούσει στο καλωσόρισμα το 2000 στην Ολυμπιονίκη Μαρία Γεωργάτου. Ακούσαμε λίγα και μεστά και κυρίως πραγματοποιήσιμα χωρίς κόστος. Η τιμή για τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη εξ ονόματος της κας Νικολέτας Πανδή αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κερκύρας, για πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ονομαστεί το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Κέρκυρας «Σπύρος Γιαννιώτης», ήταν σωστή, ήταν εύστοχη και υλοποιήθηκε άμεσα. Ο σεβασμός προς τον Ολυμπιονίκη σωστά εκφράστηκε μέσα από κάτι «μικρό» σε κόστος, αλλά πολύ ουσιαστικό, για να θυμίζει σε μας και τις επόμενες γενιές, τον Κερκυραίο που κατάκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες. Είπαμε τείχη δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε, αλλά μια ονομασία σε ένα χώρο που εκατοντάδες παιδιά καθημερινά ασχολούνται με το άθλημα του Σπύρου Γιαννιώτη, το κολύμπι, ήταν 100% εύστοχη επιλογή.
Από την άλλη έχουμε και μια Ολυμπιονίκη την Μαρία Γεωργάτου, όπου οι πολιτικοί του 2000, είχαν φροντίσει να φωτογραφηθούν, να εξαγγείλουν πράγματα που ποτέ δεν έγιναν (όπως κλειστό Γυμναστήριο σε Δήμο Θιναλίων και άλλο κλειστό σε Δήμο Εσπερίων), αφήνοντας σίγουρα μια πικρία για την κοροϊδία. Όχι ότι είχε ανάγκη η Μαρία, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση κάτι τέτοιο, απλά θα ήταν έργα πνοής για όλη τη Βόρεια Κέρκυρα, αν έστω και ένα από τα δυο έργα είχαν γίνει (μάλιστα για το ένα είχε αναγγελθεί και εργολάβος). Μια μικρή έστω και καθυστερημένη τιμή, σε ένα κορίτσι που μοναχικά πήγε από τα 12 χρόνια της στην Αθήνα, ήταν εσώκλειστη ουσιαστικά και δούλεψε άπειρες ώρες ώστε να φέρει το πρώτο Κερκυραϊκό Ολυμπιακό μετάλλιο στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, θα ήταν η μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου (του 2ου που έχει γίνεις το χώρο του ΕΑΚΚ), το οποίο φιλοξενεί τις προπονήσεις του Γυμναστικού Ομίλου Κέρκυρας, με παρουσία καθημερινά περισσότερων από 100 αθλητριών και αθλητών. Τίποτα  το ιδιαίτερο για την Περιφέρεια, απλά τιμή στην Ολυμπιονίκη έστω και ετεροχρονισμένα, κάτι που δεν έκαναν 16 χρόνια πριν οι φορείς. 
Έτσι για να μην υπάρχουν σκιές σε ότι αφορά την εκτίμηση της πολιτείας προς τους Ολυμπιονίκες, γιατί τόσο η Μαρία Γεωργάτου, όσο και ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι στην καρδιά κάθε Κερκυραίου, για όσα έχουν προσφέρει στο νησί και στη χώρα μας.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια