Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σημαντικό να βγαίνουν νέα παιδιά από τέτοιους αγώνες

Σπύρος Γιαννιώτης
29 Μαΐου 2024 / 15:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών, ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος μετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες κολύμβησης και σε πισίνα, αλλά το Αργυρό μετάλλιο το πήρε στην ανοικτή θάλασσα, είναι παρών σε αυτό που αγάπησε και ξεχώρισε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών, ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος μετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες κολύμβησης και σε πισίνα, αλλά το Αργυρό μετάλλιο το πήρε στην ανοικτή θάλασσα, είναι παρών σε αυτό που αγάπησε και ξεχώρισε. Έτσι στον όρμο Βουλιαγμένης, βρέθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών, Ν. Ανδρών- Ν. Γυναικών (Κ18/Κ19), Εφήβων-Νεανίδων (Κ16/Κ17) & Παίδων- Κορασίδων (Κ14/15), με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου open water της Κ.Ο.Ε.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε τον απολογισμό της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αναφέροντας τα εξής:

 «Νομίζω πως όλα πήγαν καλά. Πρώτα από όλα η ασφάλεια, είχαμε πολύ καλή κάλυψη και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους τους ανθρώπους που φρόντισαν για αυτό. Ο καιρός είχε τις εναλλαγές του αλλά αυτό το συναντάμε πολύ συχνά στο open water, και είναι μια από τις ομορφιές του. Σε πολλά αγωνίσματα είχαμε να κάνουμε με αθλητές άπειρους που αγωνίστηκαν σε έναν εύκολο στίβο. Με μεγάλες σημαδούρες που ήταν αυτές που είχαμε στο περυσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Κέρκυρα. Είχαμε προκρίσεις, είναι πολύ σημαντικό μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα να βγαίνουν οι ομάδες μας για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο juniors. Στο διάστημα που ακολουθεί οι αθλητές θα ανεβάσουν ρυθμούς για να είναι έτοιμοι στις συγκεκριμένες διοργανώσεις. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, θέλω να βγαίνουν από αυτούς τους αγώνες και νέα παιδιά. Να εξάρω επίσης το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε ανάμεσα στα παιδιά και τις ομάδες. Να ευχαριστήσω θερμά το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, το ΝΟ Βουλιαγμένης και τη πρόεδρο, Στέλλα Λαζάρου και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες μας».

 

Ο Σπύρος Γιαννιώτης σε απονομή στους αγώνες open water ΦΩΤΟ@ΚΟΕ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια