Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανονισμός Αστικής Λειτουργίας: Περιμένοντας τον... Δήμο Κέρκυρας

Γιώργος Ζούμπος
04 Ιανουαρίου 2018 / 09:49

Γράφει ο Γιώργος Ζούμπος

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ο κ. Δήμαρχος βαλλόμενος από πολλές πλευρές απέσυρε τον προς ψήφιση λεγόμενο «Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας της πόλης».

Δεσμεύτηκε  τότε για τη δημιουργία επιτροπής με άτομα του Δήμου και εκπροσώπους των σωματείων  της Παλιάς Πόλης.  Μετά από λίγο έστειλε έγγραφο στα ενδιαφερόμενα σωματεία ζητώντας να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Τα σωματεία (μονίμων κατοίκων και καταστηματαρχών) όρισαν κοινή επιτροπή για να λάβει μέρος στις διαβουλεύσεις, κοινοποιώντας το σχετικό έγγραφο στον τύπο.

Έκτοτε ουδεμία αντίδραση από πλευράς Δήμου, και αυτό ενώ τότε υπήρξε μεγάλη - και ανεξήγητη - βιασύνη να ψηφιστεί ο λεγόμενος «Κανονισμός». Γιατί τώρα ο Δήμος αργοπορεί έτσι; Απλά αφήνει να περνάει ο χρόνος; Δεν υπάρχουν πια οι λόγοι της τότε βιασύνης; Απλά «έτυχε»;

Στο μεταξύ τα καθημερινά προβλήματα παραμένουν, ενώ παρά το ότι είμαστε στο μεσοχείμωνο, το πρόβλημα της στάθμευσης και της πρόσβασης των αυτοκινήτων στην Παλιά  Πόλη  παραμένει οξύ για να μην πούμε ότι χειροτερεύει. Όσο για απαραίτητες και άμεσες μικροεπισκευές που χρειάζονται στέγες και μέτωπα κτιρίων, καλύτερα να μην περιγράψουμε τι χρειάζεται να γίνει κάθε φορά. Πάντως οι εγκαταστάσεις των δικτύων ενέργειας και επικοινωνιών εξελίσσονται … Ασύμφωνα με κάθε ίχνος «Κανονισμού».

Και κάτι ακόμα: Οι συνδημότες θα θυμούνται ότι πέρισυ, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο Δήμος θυμήθηκε ότι πρέπει να γίνει μελέτη στατικότητας (ή κάτι τέτοιο) του δρόμου στα Μουράγια και μάλιστα ότι πρέπει να διακοπεί η διέλευση βαρέων οχημάτων (μη και όλων). Το Καλοκαίρι πέρασε, το Φθινόπωρο επίσης και ο Χειμώνας κοντεύει να φύγει και αυτός. Να υποθέσουμε ότι θα ξαναδούμε το ίδιο έργο κατά τον Ιούνη με Ιούλη;