Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε Εφέτη ανατίθεται η ανάκριση για τις χαμένες δικογραφίες

δικογραφίες
11 Δεκεμβρίου 2020 / 21:13
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Για σκευωρία μιλάει η Εισαγγελέας Τατάκη, που αποδίδει την υπόθεση στον φόρτο εργασίας και τη μεταφορά των δικαστικών Υπηρεσιών στο καινούργιο Μέγαρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε Εφέτη - Ανακριτή ανατίθεται η υπόθεση των δικογραφιών. Η Ολομέλεια του Εφετείου, που συνήλθε την Πέμπτη 10/12, αποδέχθηκε την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ανέθεσε την ανάκριση στον Εφέτη Γ. Αλμπούρα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται στην εύρεση εννιά ή δεκαεννιά ακόμα φακέλλων δικογραφιών, ύστερα από έρευνα που διέταξε η μέχρι τώρα ανακρίτρια, που χειρίσθηκε την υπόθεση. Τα νέα ευρήματα προέρχονται από το σπίτι της Εισαγγελέα, Μ. Τατάκη.

Η ίδια ανταποκρινόμενη σε κλήση του enimerosi.com απέδωσε όλη την υπόθεση στην αναστάτωση που προκλήθηκε από τη μεταφορά των δικαστικών Υπηρεσιών στο καινούργιο Δικαστικό Μέγαρο και στον υπερβολικό φόρτο εργασίας που την βάρυνε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της ελλειπούς στελέχωσης της Υπηρεσίας. Επισήμανε μάλιστα πως η αυθαίρετη σύνθεση διάσπαρτων λεπτομερειών της υπόθεσης, την αδικεί και παίρνει τα χαρακτηριστικά σκευωρίας σε βάρος της.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.