Κυριακή 27.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά το πάγωμα της αύξησης δημοτικών τελών

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
22 Οκτωβρίου 2024 / 15:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ανάλυσης, ενημέρωσης και διαβούλευσης για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις θέσεις μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο και τους φορείς του νησιού έστειλε ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Ιωάννης Αλέγρης στην οποία ζητάει το πάγωμα της αύξησης δημοτικών τελών. Αναφέρει τα εξής:     

Κύριε Δήμαρχε

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός κόσμος του Νησιού μας τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από σωρεία ανατιμήσεων τόσο στον τομέα της ενέργειας και των πρώτων υλών, όσο και στην αφόρητη ακρίβεια και την αβάστακτη φορολογία με αποτέλεσμα πλέον να είναι αδύνατη η απορρόφηση οποιασδήποτε ανατίμησης από τον επιχειρηματία.

Ταυτόχρονα και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε είναι άκρως απαγορευτική η μετακύληση αυτή (αύξηση  προϊόντος) στον καταναλωτή και στα νοικοκυριά που πλέον δεν έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν ούτε για τα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής.

Το εν λόγω μέτρο, θα είναι ακόμη άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο το οποίο απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας και ιδιαίτερα των πολύ μικρών εμπορικών καταστημάτων του νησιού μας που πλέον δεν αντέχουν άλλες οικονομικές πιέσεις.

Για τους λόγους αυτούς ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας ζητά το πάγωμα του σημερινού θέματος περί των αυξήσεων των δημοτικών τελών, έτσι ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ανάλυσης, ενημέρωσης και διαβούλευσης για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις θέσεις μας.

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Αλέγρης

Ο Γ. Γραμματέας Χρήστος Λαβράνος                                                                                

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.