Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργούν οι δάσκαλοι την Τετάρτη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
20 Οκτωβρίου 2024 / 18:35

Η απεργιακή συγκέντρωση το μεσημέρι (12:00) της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου στη Δ/νση Εκπαίδευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φετινή σχολική χρονιά είναι η δυσκολότερη που βιώσαμε ποτέ. Η κυβέρνηση, από τον Ιούλιο ακόμα, έχει επιδοθεί σε ένα πογκρόμ απειλών, εκβιασμών, κυνηγιού κεφαλών νεοδιόριστων, επιδιώκει με το σουγιά στο κόκκαλο και το λουρί στο σβέρκο να επιβάλει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, στρατηγικό βήμα για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την υποταγή των εκπαιδευτικών στα σχέδιά τους. Η εκπαίδευση, χωρίς υπερβολές, ζει μέρες Λευκής Τρομοκρατίας. Ένας εσμός πρόθυμων στελεχών εκπαίδευσης ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρά μόνο με την «Επιχείρηση Αξιολόγηση» και την καθυπόταξη των εκπαιδευτικών. Ήδη διέρρευσε ότι ετοιμάζουν νέο πογκρόμ διώξεων των εκπαιδευτικών τις επόμενες ημέρες.

  • Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης, υπεράσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλόγων διδασκόντων. Να σταματήσει τώρα το πογκρόμ διώξεων ενάντια στις/στους εκπαιδευτικούς από το ΥΠΑΙΘΑ. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία.
  • Όχι στις συμπτύξεις. 15 παιδιά στο τμήμα. Θεσμοθέτηση ελάχιστης αναλογίας 2 τετραγωνικών μέτρων καθαρού χώρου ανά μαθητή για τις αίθουσες διδασκαλίας.
  • Κατώτατος μισθός για τον εκπαιδευτικό 1200 ευρώ, αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού – Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Διορισμός/Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με την ημερομηνία πτυχίου και την προϋπηρεσία.
  • Εξίσωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών με όλες/ους τους συναδέλφους της αθμιας και εξίσωση του ωραρίου μας με αυτό των συναδέλφων της βθμιας.
  • Λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία – Έξω η Ελλάδα από του πολέμου τα σφαγεία.