Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «ΕΝ» Ιουλίου είναι εδώ, καλοκαιρινό και... άκρως επετειακό!

EN THE MAGAZINE
24 Ιουλίου 2024 / 19:38
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Καλοκαιρινό, δροσερό, χορταστικό σε πρωτογενή ύλη και άκρως επετειακό, κυκλοφορεί το «ΕΝ-The Magazine» Ιουλίου (#36). Στο συμπλήρωμα, αισίως, των τριών ετών της νεότερης ζωής του...

• Τα... πάντα όλα για τη νέα ταινία του σπουδαίου, Willem Dafoe, «The Birthday Party», τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώνονται στην Κέρκυρα τέλη Ιουλίου. Η νουβέλα του Καρνέζη, ο... άλλος Ωνάσης, η made in Spain σκηνοθετική ματιά, οι πρωταγωνιστές, οι Κερκυραίοι, τα τοπόσημα, τα project tips.

• Ναυσικά Μουζακίτη και Κώστας Λάζαρης εξηγούν πώς η σύμπραξη του κερκυραϊκής σφραγίδας «International Barlady Competition» και του κερκυραϊκού κουμ-κουάτ, δίδαξε το προϊόν στη... Μέκκα του κοκτέιλ, την Κούβα και «ανάγκασε» το απόλυτο cocktail bar του κόσμου, το ιστορικό «La Floridita», να δημιουργήσει το signature Daiquiri Kumquat, υπό το... άγρυπνο βλέμμα του Ernest Hemingway.

• Tέσσερις εξαίρετοι φωτογράφοι (Χατζηλίδης, Κακαρούχας, Λινάρδου, Παρασκευίδου) ταξίδεψαν στα τέσσερα άκρα του ελληνικού χάρτη και κατέγραψαν την ανθρωπογεωγραφία της ελληνικής παραμεθορίου και την έννοια του συνόρου. Πριν την έκθεση στους Οθωνούς (Αύγουστος), το «ΕΝ» περπάτησε σ’ αυτήν του Λατινικού Παρεκκλησίου. Και μίλησε με δύο εκ των καλλιτεχνών.

• Ο γιος του σπουδαίου, Ιάσωνα Δεπούντη, Δημήτρης, μιλά στο «ΕΝ» για άγνωστες πτυχές του βίου, του έργου και της κοσμοθεωρίας του πατέρα του, με αφορμή την εν εξελίξει, αφιερωματική έκθεση, «Εξαιτίας σου, Ποίηση, καίγεται ακόμη η Τροία», στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου.

Κι ακόμη...

• Η απόλυτη art exodus ατζέντα (συναυλίες, εικαστικά, Φεστιβάλ, πανηγύρια) μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, σε Κέρκυρα - Διαπόντια - Παξούς.

• Νοσταλγική περπατησιά στα χρόνια των υπαίθριων παγωτατζήδων και στα μέρη, που κάποτε, «το τέρας έφαε τον Γουίλι», πυροδοτώντας την έμπνευση του Διονυσίου Σολωμού («Πόρφυρας»).

• Οδοιπορικό στην « κερκυραϊκή Σαχάρα». Χαλικούνας...

• Η «πόλη» αποχαιρετά τον Λουκιανό Ζαμίτ των σπορ.

Και φυσικά, όλες οι μόνιμες στήλες του μηνιαίου περιοδικού της Κέρκυρας.

Τρία χρόνια «ΕΝ»... Σας ευχαριστούμε...

 

 

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).