Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοβουλία Κεφαλογιάννη για την επίσπευση αποκατάστασης του Αχιλλείου

ΑΧΙΛΛΕΙΟ
04 Ιουλίου 2024 / 14:02
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Τρεπεκλής: "Υπάρχει άγνοια ενημέρωσης των πρωτοβουλιών της ΕΤΑΔ"

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον πρόεδρο του Υπερταμείου Γρ. Δημητριάδη και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Ηρώ Χατζηγεωργίου είχε η υπουργός Τουρισμού Όλ. Κεφαλογιάννη για το θέμα της αποκατάστασης του Αχιλλείου. Υπενθυμίζεται ότι η Ολ. Κεφαλογιάννη είχε επισκεφθεί την Κέρκυρα τον Μάιο του 2024 κατά τη διάρκεια της πριγκίπισσας Κάκο της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, «συμφωνήθηκε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πραγματοποιηθούν με εντατικούς ρυθμούς οι απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωση του  εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου  του Αχιλλείου και η  συνολική αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα, να παραμείνει επισκέψιμο για τους επισκέπτες το εμβληματικό  αυτό συγκρότημα που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της νεότερης ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και  ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα ιστορικά αξιοθέατα της χώρας.».

Τρεπεκλής: Στασιμότητα στο έργο

Μία μέρα νωρίτερα πάντως ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Life-news.gr τόνισε ότι έχουν άγνοια ενημέρωσης των πρωτοβουλιών της ΕΤΑΔ για την εξέλιξη του έργου. Τόνισε ότι υπάρχει μια στασιμότητα και επισήμανε ότι πρέπει να γίνει οριστική μελέτη κατασκευής για να προχωρήσει το έργο ποιοτικά και ότι η υφιστάμενη μελέτη πρέπει να επικαιροποιηθεί.

Ήδη για το θέμα της αποκατάστασης του Αχιλλείου έχει επισκεφθεί την Υπουργό Πολιτισμού δύο φορές, ενώ μαζί με το δήμαρχο Στ. Πουλημένο έχουν στείλει κοινή επιστολή, με την οποία την καλούν να έρθει στο νησί, προκειμένου να συζητηθεί το έργο της ανακαίνισης- αναστήλωσης του Μουσείου Ανακτόρου του Αχιλλείου.

Όπως είπε ο κ. Τρεπεκλής η κ. Μενδώνη θα βρεθεί στην Κέρκυρα Αρχές Αυγούστου. Για το θέμα της χρηματοδότησης για τη συνέχιση του έργου ήταν ξεκάθαρος ότι θα πρέπει να έχει συμμετοχή και η διαχειρίστρια εταιρεία, δηλαδή η ΕΤΑΔ, πέραν της Περιφέρειας. «Δεν ανοίγω χρηματοδότηση αν δεν δω τη διαδρομή του έργου και τις μελέτες», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Την Παρασκευή, θα συναντήσει τον πρωθυπουργό στη Λευκάδα για το έργο του αγωγού ύδρευσης στην περιοχή και θα του θέσει και πάλι το θέμα. Όπως δήλωσε, θα πρέπει να υπάρξει επίβλεψη του έργου από το ίδιο το Υπ. Πολιτισμού, γιατί έγιναν κατασκευαστικά εγκλήματα, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του ασπρόμαυρου δαπέδου σκακιέρας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.