Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαρητήρια Μπιάγκη για την υπουργοποίηση Γκίκα

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
14 Ιουνίου 2024 / 12:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στ. Γκίκα έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης. Στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητέ Στέφανε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σε συγχαρώ για τα νέα καθήκοντά σου, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η χώρα μας αποτελεί ένα κατ’ εξοχήν νησιωτικό κράτος. Η πολιτεία, τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί με σπασμωδικές ενέργειες να καλύψει το κενό της ανυπαρξίας ενός σύγχρονου, συνεκτικού και ρεαλιστικού μοντέλου ανάπτυξης για τα νησιά μας. Η υιοθέτηση μιας πολιτικής για το νησιωτικό χώρο που θα αναδεικνύει το ζωτικό, οικονομικό και αναπτυξιακό ρόλο της κάθε περιοχής, αποτελεί τεράστια πρόκληση και κρίσιμο ζητούμενο.

Να είσαι σίγουρος, πως από τη μεριά μου θα στηλιτεύω κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που δεν θα σεβαστεί τη ρήτρα νησιωτικότητας του άρθρου 101 του συντάγματός μας, ενώ σε κάθε προσπάθεια εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και άσκησης ουσιαστικών πολιτικών εξομάλυνσης και επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ειδικά τα μικρά νησιά μας, θα είμαι σύμμαχος και αρωγός.

Με αυτές τις σκέψεις, επίτρεψέ μου, αγαπητέ Στέφανε, να σου ευχηθώ από καρδιάς καλή θητεία στο νέο ρόλο σου στο Υπουργείο για το καλό, τόσο της χώρας μας, όσο και των νησιών μας.

Με εκτίμηση,

 

Δημήτρης Μπιάγκης

Βουλευτής Κέρκυρας

ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ