Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Αρνήθηκαν τη μετακίνηση Ογκολόγου στο Νοσοκομείο μας»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΠΙΑΓΚΗΣ
06 Ιουνίου 2024 / 13:28

"Τώρα όμως, πέσαν οι μάσκες, ξεσκεπάστηκε πανηγυρικά κάθε αμφιβολία, καθώς δεν έγινε αποδεχτή από το Υπουργείο η αίτηση μετακίνησης ενός Ογκολόγου που επιθυμούσε να έρθει στο Νοσοκομείο μας και να στελεχώσει το Ογκολογικό Τμήμα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης σχετικά με την «Μη αποδοχή της αίτησης μετακίνησης Κερκυραίου Ογκολόγου από Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας».

Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δεν βρίσκουν Ογκολόγο στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας που λειτουργεί χωρίς την παρουσία του για τέσσερις ολόκληρους μήνες, την ώρα που δεκάδες συμπολίτες μας πραγματοποιούν θεραπείες και τους χορηγούνται φάρμακα εξ αποστάσεως, την ώρα που οι μετακινήσεις Κερκυραίων καρκινοπαθών προς τα τριτοβάθμια νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας είναι στην ημερήσια διάταξη, το Υπουργείο Υγείας αρνείται την μετακίνηση Κερκυραίου Ογκολόγου από Νοσοκομείο της Πάτρας στην Κέρκυρα κατόπιν σχετικής αίτησής του.

«Πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία από το Υπουργείο Υγείας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αφορούν τη στελέχωση των κενών θέσεων ιατρών και τις προσλήψεις προσωπικού. Τώρα όμως, πέσαν οι μάσκες, ξεσκεπάστηκε πανηγυρικά κάθε αμφιβολία, καθώς δεν έγινε αποδεχτή από το Υπουργείο η αίτηση μετακίνησης ενός Ογκολόγου που επιθυμούσε να έρθει στο Νοσοκομείο μας και να στελεχώσει το Ογκολογικό Τμήμα που παραμένει εδώ και τέσσερις μήνες χωρίς γιατρό», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει:

«Οι Κερκυραίοι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε απαντήσεις από το Υπουργείο. Οφείλει το Υπουργείο να αποδεχτεί το αίτημα του ιατρού και να σεβαστεί τον αγώνα ζωής που δίνει πλήθος συμπολιτών μας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ