Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημαιρεσίες την Κυριακή στον Δήμο. Ως έχουν στην Περιφέρεια

Δήμος Κερκύρας
03 Μαρτίου 2017 / 16:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ...επίδικη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι το βασικό θέμα στην συζήτηση που θα γίνει απόψε στην ολομέλεια της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, δεδομένης της απροθυμίας του Ν. Ράλλη να συνεχίσει να υπηρετεί τη δημοτική αρχή απ΄ αυτό το πόστο.

Σ' αυτήν συζητήθηκαν τα ονόματα εκείνων, που θα στελεχώσουν το προεδρείο και τις Επιτροπές, όπως ο νόμος ορίζει στο μέσον της θητείας των αυτοδιοικητικών οργάνων. Οι προτάσεις θα τεθούν υπόψη του σώματος του δημοτικού συμβουλίου κατά την ειδική συνεδρίαση την Κυριακή το μεσημέρι (12:00). Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αλλαγές στους αντιδημάρχους και στις αρμοδιότητές τους, ο ορισμός των οποίων γίνεται με απόφαση του δημάρχου. Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στην κ.Ε. ότι δεν αναμένονται και συνταρακτικές αλλαγές εφόσον οι θέσεις είναι πολλές και η προσφορά συγκεκριμένη, έτσι που όλα τα στελέχη της δημοτικής Αρχής αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις διοικητικής ευθύνης.
 
Στην Περιφέρεια
 
Στη διατήρηση των ίδιων στελεχών στις ίδιες θέσεις κατέληξε και η πλειοψηφία της περιφερειακής Αρχής. Αλλαγές έγιναν στο χαρτοφυλάκιο των θεματικών αντιπεριφεριαρχών, δεν έχουν όμως ακόμα ανακοινωθεί. Ο Χρ. Μωραΐτης θα παραμείνει, εκτός απροόπτου, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου μέχρι την λήξη της θητείας του Οργάνου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιφερειακό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει στις 18 και 19 Μαρτίου με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της περιφερειακής Αρχής, συμπληρώνοντας το ήμισυ της περιόδου άσκησης των καθηκόντων της.
 
Στους Παξούς
 
Ούτε στο προεδρείο του δημοτιού συμβουλίου των Παξών, που συνεδριάζει κι αυτό, το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται αλλαγές. Τουλάχιστον ως προς τον πρέδρο Σπ. Βλαχόπουλο. Δεν μπορεί να πει το ίδιο όμως κανείς και για τους σντιδημάρχους. Οι αποφάσεις αυτές είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του δημάρχου κι εκείνος απ' ότι φαίνεται, συνεχίζει τις ζυμώσεις με τα στελέχη της πλειοψηφίας ώστε να αποφασίσει σχετικά και μκατόπιν να ανακοινώσει.