Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

B. Κουλούρης: «Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ: Γιατί μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
05 Ιουνίου 2024 / 12:58

Οι ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου πλησιάζουν. Κάθε πολίτης οφείλει -έχει ηθικό χρέος- να πάρει θέση. Γιατί η δημοκρατία δίνει δικαιώματα αλλά δημιουργεί και υποχρεώσεις. Και η σημαντικότερη εξ’ αυτών είναι η συμμετοχή , η άσκηση του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». 

Γιατί «τον τωνδε μη μετέχοντα ουκ απράγμονα αλλ’ αχρείον νομίζομεν»…

Χωρίς φλυαρίες καταθέτω την άποψή μου όσο γίνεται πιο λακωνικά.

Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, αποδοκιμάζουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ:

Γιατί  η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω τη λίστα Πέτσα, τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών φίλων, αντιπάλων και δημοσιογράφων, την αποθέωση εντός του Κοινοβουλίου από ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές της ΝΔ του γόνου -ηθικού αυτουργού του εγκλήματος των Τεμπών, τις απευθείας αναθέσεις αξίας δις ευρώ.

Γιατί  η χώρα μας στην ελευθερία του Τύπου είναι στην 108η θέση πίσω από τη Μογγολία, το Μπουρουντί και τη Μποτσουάνα… Εννοείται είμαστε τελευταίοι στην ΕΕ και στην ίδια κατηγορία με τον Όρμπαν στο Κράτος Δικαίου…

Γιατί η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει  κι άλλη αναδιανομή πλούτου υπέρ των λίγων και  σε βάρος των πολλών. Υπέρ των ολιγοπωλίων –  δεν τα λέω εγώ, ο κ. Στουρνάρας τα εντοπίζει– τραπεζών, υγείας, εμπορίας τροφίμων και ενέργειας, ασφαλιστικών εταιρειών κ.ο.κ.

Γιατί επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το «Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ακρίβειας».

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε περισσότερο από όλους στην ΕΕ 27 και να είμαστε προτελευταίοι σε αγοραστική δύναμη. Να πληρώνουμε τις υψηλότερες (μετά τους Βούλγαρους) ιδιωτικές δαπάνες υγείας και το μηναίο εισόδημα για το 60% των νοικοκυριών να φτάνει για 19 μέρες το μήνα.

Γιατί δεν είναι ανεκτό το 42% του εισοδήματος να πηγαίνει στη στέγαση (18% στην ΕΕ) και το 57% των νέων ηλικίας 25-34 να συνεχίζουν να μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο, μιας και η στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης αυτής εξαντλήθηκε στην ένταξη 100 διαμερισμάτων στο Ταμείο Ανάκαμψης

-Γιατί το δημογραφικό και η κλιματική κρίση θεριεύουν και η Κυβέρνηση αγρόν αγοράζει…

Γιατί, τόση «σταθερότητα»  δεν αντέχεται.

 

Ψηφίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ . – Κίνημα Αλλαγής

Γιατί  ενίσχυση  των σοσιαλιστών στην ΕΕ εγγυάται την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, την αξιοπρεπή απασχόληση και αμοιβή, την ενεργειακή δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, την άμβλυνση των ανισοτήτων. Το αποδεικνύει η πρόσφατη ιστορία Ελλάδας και Ευρώπης.

Γιατί ενίσχυση των σοσιαλιστών σημαίνει «καμία συνεργασία με την Ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Η δέσμευση αυτή είναι γραπτή. Δεν τη συνυπέγραψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της κυρίας Φον ντερ Λάιεν και του κ. Μητσοτάκη.

Γιατί με τη δουλειά του Ν. Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή κάθε καλοκαίρι έρχονται στην Ελλάδα εκατοντάδες πυροσβέστες, δωρεάν εναέρια πτητικά μέσα πυρόσβεσης, δωρεάν επίγεια μέσα και δύο Canadair με 30% μειωμένο κόστος. Με το RescEU η Ελλάδα εξοικονομεί κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ. Με την υπογραφή του Νίκου Ανδρουλάκη έγιναν αυτά. Όχι του Μητσοτάκη.

Γιατί η χώρα δεν αντέχει  άλλο λαϊκισμό! Τώρα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης  της μεταπολίτευσης που υποσχόταν το σκίσιμο των μνημονίων «με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Και στο παρασκήνιο επιδίωκε τη φυλάκιση πολιτικών της αντιπάλων, ενώ ταυτόχρονα προσκυνούσε τον Μαρινάκη για να επιδοτήσει τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, ώστε να ελέγξει τα ΜΜΕ!

Γιατί η «τικτοποίηση» της πολιτικής και τα κακόγουστα show  (π.χ. 20ήμερη «θητεία», «κατάθεση πόθεν έσχες» κ.λπ.) είναι το μάννα εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη. Ο οποίος γνωρίζει ότι με το ΠΑΣΟΚ αντίπαλο δεν θα τα βγάλει πέρα, γι’ αυτό έχει επιλέξει -και πριμοδοτεί επικοινωνιακά- τον tiktoker.

Γιατί θυμόμαστε πως και ποιοι χρεωκόπησαν τη χώρα: κάποιοι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ (με την παλιά ή νεότερη version) νομίζουν ότι ζουν στη χώρα των Λωτοφάγων. Και πουλάνε «market pass» ή αριστεροφροσύνη. Οι Έλληνες πολίτες, όμως, θυμόμαστε ποιοι αγκάλιασαν την άκρα εθνο-λαϊκιστική Δεξιά και ποιοι έπληξαν τους θεσμούς της δημοκρατίας μας.

Γιατί  ο ελληνικός λαός είναι ΔΙΚΑΙΟΣ. Και θα επιβραβεύσει τον πολιτικό φορέα  που σήκωσε το βάρος της πτωχευμένης πατρίδας ΜΟΝΟΣ απέναντι στους πατριδοκάπηλους και τους λαϊκιστές της πάνω και της κάτω πλατείας.

Γιατί η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, ένα αντίπαλο δέος αφενός απέναντι στην αλαζονεία, το νεποτισμό και την ασυδοσία, αφετέρου απέναντι στην αβελτερία και το νεοτραμπισμό α λα ελληνικά.

Γιατί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεύτερο κόμμα, η Δημοκρατική παράταξη στις επόμενες εθνικές εκλογές  αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις και νικά  την συντήρηση στην πατρίδα μας!

Γιατί η Ελλάδα των χαμηλών προσδοκιών δεν μας αρκεί!

Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στην ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ την  ΕΥΡΩΠΗ!

 

Βασίλης Κουλούρης

Αν. Γραμματέας Τομέα Κοινων. Ασφάλισης ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΜsC Κοινωνικής Πολιτικής

Υπ. Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου «Εργασιακές σχέσεις στην 4η Βιομ. Επανάσταση

ΦΩΤΟ@ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ